Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Onassis: Cel mai bogat om din Lume (1988) 158 min
13.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Ponzio Pilato (Franta 1962) Actiune 95 min Sb rom
852 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ziua Triumfului (SUA 1954) Drama,Biblic / 116 minute
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de radio
 
  Dragostea invinge totul (SUA 2004) Subtitrat RO 84 min
3.969 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Onassis: Cel mai bogat om din lume (1988) Anthony Quinn
13.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Apostol Peter si Cina de Apoi (SUA 2012) Drama 93 min
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragostea invinge totul (SUA 2004) Subtitrat RO 84 min
26.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Cu sau fara reguli (SUA 2018) Drama 96 minute
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impacarea (SUA 2004) Drama / 97 minute
1.621 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Moise (SUA 1995) - Aventura / Drama / 175 minute
6.615 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Patimile lui Hristos (SUA 2004) Drama / 158 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 19.04.2014  Adauga la favorite 2.220 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 7.1
   
 
The Passion of the Christ (2004)

Nota IMDB: 7.1
***** 3 nominalizari Oscar

Regia:Mel Gibson
Cu:Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Jim Caviezel
Gen film:Drama

Lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viata lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respecta intocmai adevarul biblic. Filmul incepe in Gradina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, dupa Cina cea de Taina, Iisus rezista ispitelor Satanei. Tradat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat si dus in cetatea Ierusalimului, unde preotii farisei Il invinuiesc de blasfemie, acuzatii care Ii vor aduce condamnarea la moarte.

Iisus este dus in fata lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care asculta acuzatiile ce Ii sunt aduse la cunostinta de catre farisei. Constient ca se afla in fata unui conflict politic, Pilat lasa solutionarea problemei in seama imparatului Irod. Acesta Il aduce din nou pe Iisus in fata lui Pilat, care determina multimea sa hotarasca intre Iisus si criminalul Barabas. Masele vor alege sa il elibereze pe Barabas si sa il condamne pe Iisus.

Hristos este predat soldatilor romani si flagelat. De nerecunoscut, El este readus in fata lui Pilat, care Il arata multimii, spunand parca: “Nu este destul?" Nu este destul... Pilat se spala pe maini si ordona soldatilor sa faca ceea ce cere multimea.

Lui Iisus I se aduce crucea si I se ordona sa o poarte prin Ierusalim pana pe Golgota, unde este crucificat. Aici are de infruntat ultima ispita - teama ca a fost parasit de Tatal Sau. O depaseste insa in momentul in care o priveste pe Maria, Sfanta Fecioara, si spune ceva ce doar Ea poate sa inteleaga pe deplin: "Savarsitu-s-a."
In momentul mortii Sale, natura insasi se revolta.

SURSELE:
Scenariul pentru Patimile lui Hristos a fost adaptat de regizorul/producatorul Mel Gibson, in colaborare cu Benedict Fitzgerald (Wise Blood, In Cold Blood, Heart of Darkness, Zelda) si infatisaza ultimele douasprezece ore din viata lui Hristos pe pamant. A fost adaptat dupa cele patru Evanghelii dupa Matei, Marcu, Luca si Ioan.

LIMBILE:
Toate personajele din film sunt surprinse vorbind limbile pe care le-ar fi vorbit atunci. Aramaica pentru evrei, inclusiv pentru Hristos si ucenicii sai si latina vulgara pentru romani. Greaca, vorbita in general de catre intelectualii timpului, nu este la fel de relevanta pentru subiectul filmului.

LOCATIILE:
Patimile lui Hristos a fost filmat in intregime in Italia, in principal in doua locatii:
MATERA - Secventele rastignirii au fost filmate in frumosul oras Matera, in regiunea Basilicata din sudul Italiei, in apropiere de locul unde Pier Paolo Pasolini a filmat Evanghelia dupa Matei, in 1965.

STUDIOURILE CINECITTA - Ierusalimul a fost singurul decor gigantic construit in renumitele Studiouri Cinecitta, in imprejurimile Romei, de catre celebrul scenograf Francesco Frigeri si decoratorul Carlo Gervasi.
Acest complex unic includea templul, unde a avut loc procesul religios al lui Hristos, curtea unde au avut loc audierile in fata palatului lui Pilat, si curtea interioara, unde Iisus a fost batut si schingiuit.

CREATORII:
Gibson i-a cerut cameramanului Caleb Deschanel (The Patriot, The Right Stuff) ca filmul sa arate ca picturile lui Caravaggio, un artist al Barocului Italian, ale carui imagini sunt cunoscute ca avand o stralucire vie din contrastul puternic intre lumina si intuneric.
"Cred ca picturile lui sunt minunate," a spus Gibson despre Caravaggio. "Sunt violente, intunecate, spirituale si au un filon de vis neobisnuit."
Patruzeci la suta din filmari s-au petrecut noaptea sau in interioare protejate de lumina, pentru a crea efectul luminii care se lupta pentru a strapunge intunericul.

Costumele au necesitat multa documentare si au fost realizate manual de catre creatorul Maurizio Millenotti (Hamlet, Importance of Being Earnest), castigator al mai multor premii Oscar, pentru a intari perspectiva vizuala pe care Gibson a vrut-o pentru film, in tonuri de maro, negru si bej, care amintesc de Caravaggio.

Desi majoritatea echipei de productie a fost recrutata din Italia (si majoritatea distributiei este fie din Italia, fie din Europa de Est), echipele de machiaj si coafura, conduse de Keith VanderLaan si Greg Cannom (A Beautiful Mind, Pirates of the Caribbean), au fost in intregime aduse de la Hollywood.

Gibson stia ca avea nevoie de cei mai buni machiori din lume pentru a crea realismul de necompromis si uneori chiar tulburator pe care il cauta in secventele de schingiuire si rastignire.

Distributie:

Jim Caviezel ...
Jesus
Maia Morgenstern ...
Mary
Christo Jivkov ...
John
Francesco De Vito ...
Peter
Monica Bellucci ...
Magdalen
Mattia Sbragia ...
Caiphas
Toni Bertorelli ...
Annas
Luca Lionello ...
Judas
Hristo Shopov ...
Pontius Pilate (as Hristo Naumov Shopov)
Claudia Gerini ...
Claudia Procles
Fabio Sartor ...
Abenader
Giacinto Ferro ...
Joseph of Arimathea
Aleksander Mincer ...
Nicodemus (as Olek Mincer)
Sheila Mokhtari ...
Woman in Audience
Lucio Allocca ...
Old Temple Guard


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.