Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Yul Brynner
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Ford, regizor
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Candy
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar BBC
4.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Mihai Caldararu premiat la Gala Nationala a Binelui
30 vizite - 0 comentarii
adaugat de INTACTMEDIA
 
  Florian Pitis -2
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ronnie Lane - Genialul muzician fara noroc Part 3/3
1.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Ronnie Lane - Genialul muzician fara noroc Part 1/3
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Ronnie Lane - Genialul muzician fara noroc Part 2/3
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Yul Brynner - Omul care a fost Rege

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.08.2014  Adauga la favorite 1.394 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Yuli Borisovich Bryner, cunoscut ca Yul Brynner, (n. 11. 07. 1920 la Vladivostok - m. 10 .10. 1985) a fost un actor care s-a nascut in Rusia ai apoi a fost naturalizat ca cetatean american.A fost copilul unei casatorii dintre inginerul inventator rus Boris Bryner( de origine elvetiana ) si Marousia Blagovidova( de origine mongola) fata unui doctor rus de confesiune iudaica . Numele i-a fost dat in onoarea bunicului sau , Jules Bryner.In 1927, dupa ce Boris Bryner a parasit domiciliul conjugal si si-a abandonat familia Marousia si-a trimis copii pe Yul si Vera la Harbin, in China, unde au urmat o scoala tinuta de YMCA. Apoi in 1934, toti trei s-au mutat la Paris.

A fost educat la Paris , in special la Lycee Moncelle , si apoi a fost cooptat ca actor in Theatre des Mathurins, sub supravegherea lui Jean Cocteau. A inceput cariera in lumea spectacolului in circurile tiganesti din Paris .

Intr-unul din aceste circuri functiona ca acrobat , asta pana cand , la 17 ani a avut o cazatura care i-a produs o grava leziune a spatelui. Atunci a fost nevoit sa lucreze intr-un club de noapte cu o trupa de tigani cantand si acompaniindu-se la chitara . A pozat nud pentru George Platt Lynes. In 1941 a calatorit in SUA cu o companie teatrala . In SUA a studiat teatrul cu Michael Chekhov.

Primii pasi in lumea gloriei i-a avut in reprezentatia cu piesa The King and I , care s-a jucat de 4.626 de ori .Pentru aceasta interpretare castiga un Oscar , si curand a intrat in lumea vedetelor , fiind partener pentru Deborah Kerr, in 1956.

Aparitia sa atat de exotica a fost innobilata de carismatica sa “frizura" , dar calvitia sa nu era adevarata si a fost dovedita in “Solomon and Sheba" (1959) , regizata de King Vidor si in care a avut ca pertenera pe Gina Lollobrigida. Prezenta sa scenica il recomandau pe Yul Brynner ca un actor potrivit pentru rolurile de egiptean, rus,mongol si orientali in general .

In acelasi an (1956 ) a aparut in alte doua productii importante : Anastasia, alaturi de Ingrid Bergman (rol cu care actrita suedeza a castigat premiul Oscar) si The Ten Commandments , unde l-a interpretat pe Ramses II. Ulterior a aparut si in filme considerate astazi ca si “clasice “ : The Magnificent Seven si Westland.

In afara lucrului ca actor , Brynner a fost un talentat fotograf si a scris numeroase carti . Fata sa Victoria a adunat intr-o carte a sa , fotografiile cele mai appreciate , facute impreuna cu colegii si prietenii actori Yul Brynner: Photographer

Studiind muzica din copilarie a fost si interpret vocal si chitarist. In peregrinarile sale prin cluburile pariziene a cantat alaturi de Aliosha Dimitrievitch. Cateva din aceste cantece le-a interpretat si in filmul The Brothers Karamazov

In 1967 el si Dimitrievitch au editat un album The Gypsy and I: Yul Brynner Sings Gypsy Songs. A fost ales ca “Presedinte onorific “ al Uniunii Romani, functie pe care a avut-o pana la sfarsitul vietii .

A fost casatorit de patru ori:
Cu actrita Virginia Gilmore intre 1944-1960; au avut doi copii Yul Brynner II(1946) si Lark Brynner(1958).
Intre 1960-1967 a fost casatorit cu modelul chilian Doris Kleiner; au avut o fata Victoria Brynner.
Intre 1971-1981 s-a casatorit cu o activista frantuzoaica : Jacqueline de Croisset; nu au avut copii.
In 1983 s-a casatorit cu balerina chinezoaica Khaty Lee.
A avut o legatura de asemeni cu actrita Marlene Dietrich, in anii 50.

Yul Brynner a facut un cancer pulmonar fiind un fumator impatimit ( fuma in jur de 5 pachete pe zi ) si pe data de 10 octombrie 1985 a murit . A fost inmormantat in cimitirul abatiei Luze, in apropiere de Poitiers (Franta) numit Saint-Michel-de-Bois-Aubry.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.