Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce este medierea?
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este asigurarea RCA?
902 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deszapezirea
3.706 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  40 de sfaturi pentru fericire
972 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reguli noi pentru cei care folosesc trotineta electrica
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baie sau dus dimineata?
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegeti pepenii galbeni
1.678 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa alegem garantat un pepene verde dulce si copt
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ascension
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum faci o pisica Oregamii
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ce este constatarea amiabila?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.10.2014  Adauga la favorite 997 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este o procedura utilizata in majoritatea statelor membre ale spatiului economic european in cazul accidentelor rutiere soldate doar cu daune materiale minore. Definitia unui accident de circulatie soldat doar cu daune materiale minore difera in functie de legislatia tarii in care s-a produs accidentul.

Astfel, conducatorii vehiculelor implicate intr-un astfel de eveniment au posibilitatea de a completa impreuna si apoi depune la companiile de asigurare un formular tipizat, denumit in continuare Constat Amiabil sau Constatare Amiabila (CA).
In acest caz nu mai este necesara deplasarea la Politie pentru constatarea obisnuita.



Scopul procedurii este obtinerea de informatii privind imprejurarile producerii accidentului si NU stabilirea pe loc a vinovatiei, acest lucru fiind lasat in sarcina asiguratorilor RCA ai vehiculelor implicate in accident.

Totodata, este important de stiut ca procedura este optionala si NU obligatorie, fiind in fapt o alternativa la varianta traditionala (mers la Politie, intocmit proces-verbal de constatare etc.) ce poate fi utilizata incepand cu data de 1 iulie 2009 si in Romania.



Practic, conform legislatiei romanesti in domeniu, pentru evenimentele in care au fost implicate doua vehicule, din care au rezultat numai pagube materiale, avizarea societatilor de asigurari se poate face si in baza unui formular tipizat, eliberat de societatile de asigurari.

In acest document conducatorii vehiculelor respective consemneaza circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare a vehiculelor implicate, precum si pe cele din propriile polite de asigurare obligatorie de raspundere civila auto ( RCA ).



Obtinerea documentului de intrare in reparatie (autorizatia de reparatie) este in continuare obligatorie, acesta putand fi eliberat in aceste cazuri de catre societatile de asigurari.

Recomandam obtinerea acestui document in cel mult 24 de ore de la data producerii accidentului prin prezentarea cu vehiculul implicat in accident, pentru care se doreste eliberarea acestui document, la oricare dintre asiguratorii RCA ai vehiculelor implicate in accident.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.