Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui John Lennon (SUA 2000) / 84 minute
2.534 vizite - 0 comentarii
adaugat de camil
 
  Luna de miere (UK 1969) Film de John Lennon,si Yoko Ono
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  John Lennon: Love Is All You Need (UK 2010) / 82 min
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (2009) Drama 98 min
1.562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 7/7
1.529 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 2/7
1.679 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 6/7
1.385 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 5/7
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 1/7
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 4/7
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ziua in care John Lennon a murit (UK 2010) / 48 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de kass 15.11.2014  Adauga la favorite 1.907 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
The Day John Lennon Died 2010

Nota IMDb:

Regizor: Michael Waldman
Cu: Paul McGann, John Lennon, Cilla Black

John Winston Ono Lennon, numele la nastere John Winston Lennon, MBE, (n. 9 octombrie 1940, Liverpool - d. 8 decembrie 1980, New York City) a fost un muzician, cantaret, textier si compozitor englez, unul din fondatorii trupei The Beatles.

Impreuna cu prietenul sau Paul McCartney, el a format unul din cele mai de titrate parteneriate compozitionale ale secolului 20.

Dupa destramarea trupei care i-a adus consacrarea, Lennon a urmat o cariera muzicala individuala, fara insa a mai atinge vreodata nivelul de frenezie cvasi-universala perioadei primei Invazii britanice.

Nascut si crescut in Liverpool, Lennon a fost implicat in mania skiffle, un stil de muzica cu influente de jazz, blues, folk si country. Prima lui trupa, numita The Quarrymen, a evoluat in The Beatles in 1960.

Pe masura ce trupa ce dezintegra spre sfarsitul deceniului, Lennon s-a implicat intr-o cariera solo, in care a produs legendarele sale albume: "John Lennon/Plastic Ono band" si Imagine, si de asemenea cantece renumite precum "Give Peace a Chance" si "Imagine".

John Lennon s-a retras din domeniul muzical in 1975, pentru a fi aproape de familia sa, dar s-a relansat in 1980, cu un album numit Double Fantasy. El a fost ucis la trei saptamani dupa lansarea acestuia.

Lennon era o natura rebela si avea un spirit acerb in muzica sa, in compozitiile sale, in desenele, in filmele si in interviurile sale, devenind de asemenea controversat din cauza parerilor sale politice. S-a mutat in New York in 1971, unde critica sa asupra razboiului din Vietnam l-a determinat pe Richard Nixon la lungi incercari sa il deporteze, in timp ce cantecele sale au fost preluate ca imnuri in miscarea anti-razboi.

Pana in 2010 14 milioane de albume ale lui se vandusera in intreaga lume, iar ca compozitor si interpret a fost de 27 de ori pe locul 1 in US Hot 100. In 2002, BBC l-a votat al optulea din cei mai mari 100 de britanici, iar in 2008 revista Rolling Stone l-a votat al cincilea din cei mai mari cantareti al tuturor timpurilor. Dupa moartea sa, a fost inclus in Songwriters Hall of Fame (in 1987), si in Rock and Roll Hall of Fame (in 1994).

Incercarea de deportare:

Dupa impactul celor doua cantece anti-razboi, "Give Peace a Chance" si "Happy Xmas (War is Over)", administratia Nixon, care auzea zvonuri cum ca Lennon avea de gand sa tina un concert la San Diego, in acelasi timp cu Conventia Republicana Nationala, a incercat sa il deporteze. Nixon credea ca activitatea anti-razboi a lui Lennon putea sa il coste realegerea. Senatorul republican Strom Thurmond, sugereaza in 1972 ca deportarea ar putea fi o masura buna. Luna urmatoare, serviciul american de Imigrare si naturalizare incepe procedeele de deportare, motivul aparent fiind ca detinerea de cannabis il facea ineligibl pentru accesul in Statele Unite ale Americii. Lennon si-a petrecut urmatorii 3 ani si jumatate in sute de audieri pentru procesul de deportare, pana pe 8 octombrie 1975, cand curtea de apel a exclus deportarea, spunand ca: "... curtea de apel nu va scuza selectiv deportarea bazata pe secrete politice." In timp ce batalia legala continua, Lennon se prezinta la emisiuni de televiziune. Lennon si Ono au ganzuit "Mike Douglas Show" pentru o saptamana in 1972, avand invitati precum Jerry Rubin sau Bobby Seale. In 1972, Bob Dylan a scris o scrisoare catre serviciul de imigrare si naturalizare spunand:

John si Yoko adauga o voce si un drum asa-zisei institutii de arta a tarii. Ei au inspirat si stimulat si pe altii, doar pentru a-i ajuta, si facand asta au pus capat acestui sec gust de comert meschin. Bravo pentru John si Yoko. Lasa-tii sa stea aici si sa respire. Tara asta are destul loc pentru toti. Lasa-tii pe John si Yoko sa stea!"

8 Decembrie 1980: Moartea

Ono a emis o declaratie a doua zi, spunand "Nu exista nicio inmormantare pentru John," si incheie cu cuvintele, "John a iubit si s-a rugat pentru rasa umana. Dorinta mea este ca oamenii sa se roage la fel pentru el". Trupul sau a fost incinerat la cimitirul Ferncliff in Hartsdale, New York. Ono a risipit cenusa lui in parcul central New York, in cazul in care Strawberry a fost creat mai tarziu. Chapman a fost gasit vinovat pentru crima de gradul al doilea si a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare. Incepand cu anul 2010, el va ramane tot in inchisoare, negand de mai multe ori adevarul.

In jur de ora 10:50 seara, pe 8 Decembrie 1980, Lennon si Ono se intorceau acasa, la apartamentul lor din New York, cand Mark David Chapman l-a impuscat pe Lennon in spate de patru ori la intrarea in cladire. Lennon a fost dus la Urgente in apropiere, dar a fost declarat mort la 11:07. Mai devreme in acea seara, Lennon ii daduse un autograf lui Chapman. .


Distributie:

Paul McGann ...
Narrator
John Lennon ...
Himself (archive footage)
Cilla Black ...
Herself
David Frost ...
Himself
Liam Gallagher ...
Himself
Paul Goresh ...
Himself
George Harrison ...
Himself (archive footage)
Stephan Lynn ...
Himself
Gerry Marsden ...
Himself
Paul McCartney ...
Himself (archive footage)
Yoko Ono ...
Herself
Ringo Starr ...
Himself (archive footage)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.