Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Interviu cu Jean Constantin si Puiu Calinescu
1.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Steaua
 
  Profesionistii - Jean Constantin si Puiu Calinescu
1.837 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Marianne Faithful - Made in U.S.A. (Jean-Luc Godard)
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de pasta
 
  riverdance finale by michael flatley & jean butler
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Vedetele Hollywood-ului si automobilele lor / anii 1930
1.446 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Chris Rock Roasts Oprah, Obama & Paul McCartney
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Paul McCartney - Michelle - Obama / live 2011
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Paul McCartney And Wings - Bluebird [HD] 1973
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Paul McCartney and Stevie Wonder- Ebony And Ivory-2010
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Lino Ventura
1.837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Jean-Paul Belmondo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.12.2014  Adauga la favorite 1.452 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Jean-Paul Belmondo s-a nascut la Neuilly-sur-Seine, departamentul de Hauts-de-Seine, Franta pe data de 9 aprilie 1933. Succesul a venit odata cu rolul sau din filmul lui Jean-Luc Godard A bout de souffle (1960), care s-a convertit intr-o miscare culturala ce va fi numita apoi NOUL VAL.

Belmondo si-a exploatat inteligent aspectul lui de “omul cel mai urat din cinematografia franceza “ si cu atat mai simpatic si care l-a facut sa lege o stransa prietenie cu perechea sa,ce se afla la polul opus prin antiteza - Alain Delon. In filmul Pierrot le fou, Jean-Luc Godard il face pe Jean-Paul Belmondo sa citeasca « L'histoire de l'art » de Elie Faure, in timp ce facea baie. Cu l'Homme de Rio (1965) cariera sa se indreapta spre un cinematograf mai commercial, compus in principal comedii si filme de actiune.

Jean-Paul Belmondo este membtu al Academie des Sports. Indisciplinat si putin inclinat catre studiu, Jean-Paul Belmondo a fost pasionat din tinerete pentru box si fotbal. La varsta de 16 ani a avut o prima infectie a plamanilor facand tuberculoza, atunci parintii sai l-au trimis in Auvergne. Dupa intoarcerea din Auvergne, a urmat cursurile lui Raymond Girard. Debuteaza in teatru in 1950 interpretand La Belle au Bois Dormant in spitalele Parisului.Timp de sase luni, Raymond Girard il va ajuta sa se pregateasca pentru concursul la Conservatoire d'art dramatique, unde incepand din 1951, Jean-Paul Belmondo devine elevul lui Pierre Dux. A urmat patru ani si i-a intalnit pe Jean Rochefort, Jean-Pierre Marielle, Pierre Vernier si Michel Beaune. Este dat afara din cauza comportamentului.

In 1953, isi face adevaratul debut pe scena, in doua piese la Theatre de l'Atelier: Medee de Jean Anouilh si "Zamore" de Georges Neveux in regia lui Andre Barsacq. La 4 decembrie 1953, se casatoreste cu o dansatoare, Elodie Constantin, cu care va avea trei copii: Patricia (1958 moarta intr-un incendiu in 1994), Florence (1960) si Paul (1963). Jean-Paul Belmondo si Elodie au divortat in 1966.

Debutul in cariera cinematografica il face intr-un rol mic in: Sois belle et tais-toi (1957). 1960 este anul in care a obtinut primul,adevaratul lui mare rol in A bout de souffle al lui Jean-Luc Godard: astfel devenind una din figurile legendare ale miscarii Nouvelle Vague.

Joaca de la egal la egal alaturi de Lino Ventura in Classe tous risques de Claude Sautet. Un success de public cunoaste in L'homme de Rio (1964), alaturi de Francoise Dorleac (sora lui Catherine Deneuve si care a murit in 26 iunie 1967), apoi joaca alaturi de Anna Karina in Pierrot le fou (1965), opera mitica a lui Jean-Luc Godard.
In 1987, dupa 30 ani de cand a parasit scena,urca pe o scena de teatru pentru bucuria publicului in "Kean". La sfarsitul lui noiembrie 1999, Jean-Paul Belmondo este spitalizat la Brest, la spitalul La Cavale blanche, dupa ce s-a imbolnavit in timpul unei reprezentatii tetrale a piesei "Frederick ou le Boulevard du Crime".

In 2001, la varsta de 68 ani, este transportat de urgenta cu elicopterul la spitalul Falconaja din Bastia deoarece miercuri 8 august la ora 16h00 in Corsica a avut un accident vascular cerebral in rimp ce se afla in vacanta la prietenul sau Guy Bedos la Lumio (in apropiere de Calvi). Intrucat,se dovedi a fi ceva mai serios a fost transferat in aceeasi seara la un spital parizian: Saint-Joseph.

Pe 29 decembrie 2002 Jean-Paul Belmondo s-a casatorit la Paris cu tovarasa de viata Natty la primaria din al 6 lea arrondissement. Natty este o veche coco-girl a lui Stephane Collaro pe care a cunoscut-o in 1989 si cu care –si impartea viata de zi cu zi de 13 ani. Michel Drucker a fost unul din martorii la acest eveniment. Printre invitatii acestei casatorii ii putem numara pe: Claude Lelouch, Francis Huster, Bernard-Henri Levy, Robert Hossein, Jean Rochefort, Jean-Claude Brialy si Jean-Pierre Marielle. Miercuri 13 august 2003, la 70 ani, Jean-Paul Belmondo este tata pentru a patra oara, avand o fetita: Stella.

In aprilie 2007, este decorat: Commandeur de la Legion d'honneur. Se intoarce in ianuarie 2008 dupa sapte ani de absenta pe platouri sub regia lui Francis Huster pentru o noua versiune a lui Umberto D. a lui Vittorio de Sica: un barbat si cainele sau. Turnarea filmului s-a terminat in 20 martie 2008, premiera sa fiind prevazuta pentru ianuarie 2009.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.