Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ray Charles
1.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ray Charles - Bografia unui artist
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Martorul stie mai mult (UK 1979) Charles Bronson 99 min
2.032 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  Printul Charles despre Leonard Cohen
1.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Faith Hill - Cantareata americana de muzica country
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geraldine Chaplin
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charli Chaplin - Un geniu al cinematografiei
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charles Aznavour - Genial si tanar la 90 de ani !
1.329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leon Russell - The Rock & Roll Hall Of Fame 2011
1.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Joan Manuel Serrat
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Ray Charles - Geniul muzicii soul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2014  Adauga la favorite 1.212 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ray Charles Robinson (n. 23 septembrie 1930 in Albany, Georgia – d. 10 iunie 2004 in Beverly Hills, California) a fost un muzician american cunoscut sub numele prescurtat de scena Ray Charles (pentru a se evita incurcarea lui cu campionul la box Sugar Ray Robinson). El a fost un pionier in genul de muzica soul de-a lungul anilor 1950 prin fuziunea muzicii rhythm and blues, gospel, si blues, stiluri pe care la inceputul carierii le-a inregistrat la Atlantic Records. El deseori a ajutat sa se integreze rasial muzica country si pop de-a lungul anilor 1960 prin al sau crossover de succes cu ABC Records, mai ales cu albumele sale notabile Modern Sounds. In timp ce cu ABC, Ray Charles a devenit unul dintre primii muzicieni afroamericani caruia i-au fost acordat contol artisct de catre o companie de inregistrari mare. Frank Sinatra l-a numit pe Ray Charles „singurul geniu adevarat in show business (in engleza „the only true genius in show business"
Ray Charles Robinson a fost fiul lui Aretha Robinson, dijmasa, si Bailey Robinson, un om care repara caile ferate si care era si un mecanic bun. Aretha Robinson a fost un crestin devotat si familia participa la Biserica Baptisa New Shiloh. Cand Ray a fost un bebelus, familia s-a mutat de la Albany, Georgia, locul lui de nastere, intr-o comunitate de negri saraci din partea de vest a orasului Greenville, Florida.

Ray a inceput sa-si piarda vederea incepand cu varsta de cinci ani. El si-a piedut vedererea complet la varsta de sapte ani, devenind orb, aparent din cauza glaucomei. Mai departe el a plecat la Scoala pentru orbi si surzi din Florida din St. Augustine care a frecventat-o din 1937 pana in 1945, unde el si-a dezvoltat talentul sau muzical. In acest timp el canta la radio WFOY din St. Augustine. Tatal lui a murit cand el avea numai 10 ani, si peste cinci ani mai taziu a murit si mama lui.

La scoala, lui Ray i-a fost predata numai muzica clasica, dar el voia sa cante jazz si blues pe care el le auzea la radioul familiei.[


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.