Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  BLAT DE TORT - FARA GLUTEN
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Banane cu cafea si iaurt,
1.642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort de iaurt: 3 ingrediente / Fara zahar si faina
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fara zahar si faina! Tort cu ciocolata in 5 min
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort usor de iaurt.
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort de iaurt
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu banane cu 1 ou.
49 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu crema fara coacere!!
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort de banane si ciocolata
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
1.212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tort cu mousse , portocale, iaurt si banane fara gluten

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.12.2014  Adauga la favorite 1.844 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tort cu mousse de portocale,de iaurt si banana si glazura de ciocolata ,fara gluten

Ingrediente
200 g de faina (fara gluten)

200 g de zahar

60 g de cacao

85 ml de ulei

200 ml de apa

3 oua

un plic cu praf de copt

o lingurita cu esenta de vanilie

sare




PENTRU MOUSSE DE PORTOCALE

3 galbenusuri

3 albusuri

200 ml de suc de portocale, proaspat stors

200 ml de smantana pentru frisca

12 g de gelatina

80 g de zahar

sare




PENTRU MOUSSE DE IAURT SI BANANE

2 banane

300 g de iaurt grecesc

zeama stoarsa de la o jumatate de portocala

o lingura cu zahar brun

10 g de gelatina

2 linguri cu apa calda




PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA

250 g de ciocolata neagra (minim 60% continut de cacao)

200 ml de smantana pentru frisca

boabe de rodie


Pregatim blatul pentru tort – punem zaharul peste faina, praful de copt, un varf de lingurita cu sare si praful de cacao si amestecam bine toate ingredientele uscate.



Incalzim cuptorul.



Pregatim robotul de bucatarie pentru mixat in vasul caruia punem cele 3 oua, apa, esenta de vanilie si uleiul si batem energic (putem sa folosim si un mixer de mana).



Adaugam o ceasca din ingredientele uscate si mixam timp de 1 minut. Adauga ceasca cu ceasca amestecul de ingredient solide si batem timp de un minut, de fiecare data, adunand si ce se depune pe peretii bolului.



Dupa ce terminam de pus ingredientele uscate, mixam energic pentru inca 2 minute.



Pregatim o tava pentru tort cu peretii detasabili, cu diametrul de 22 cm, in care aranjam hartie pentru copt si turnam aluatul pentru blat.



Introducem tava in cuptorul incalzit la 220 de grade pentru aproximativ 30 de minute.



Cand blatul pentru tort trece testul scobitorii, il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca 10 minute, desfacem hartia pentru copt, il aranjam pe o farfurie, apoi il lasam sa se raceasca complet.



Cand blatul este rece, pregatim mousse-ul de portocale. Punem gelatina (12 g) peste sucul de portocale (200 ml) si o lasam 10 minute sa se rehidrateze.



Dupa cele 10 minute, pregatim aragazul si un vas cu apa, pe care o incalzim, iar deasupra acesteia asezam un vas termorezistent in care am pus amestecul de gelatina. Amestecam foarte des, fara sa lasam sa fiarba, pana cand gelatina este topita, apoi o lasam sa se racoreasca pana cand ajunge la temperature camerei.



Punem cele 80 g de zahar peste cele 3 galbenusuri si mixam (aproximativ 10 minute), pana cand zaharul se topeste, amestecul isi tripleaza volumul si devine albicios. Adaugam sucul de portocale amestecat cu gelatina si racorit, omogenizam si apoi punem in frigider.



Punem albusurile, aflate la temperatura camerei, intr-un bol, cu putina sare si batem spuma. Inainte de a bate albusurile degresam vasul si paletele mixerului cu o felie de lamaie si le stergem bine. Mixam pana cand obtinem o spuma ferma, ce nu mai cade de pe paletele telului.



Punem spuma de albusuri peste amestecul de galbenusuri, zahar, suc de portocale si gelatina, amestecam usor cu o spatula, apoi le lasam in frigider.



Intr-un bol degresat, punem cei 200 ml de smantana pentru frisca si incepem sa batem. Paletele mixerului si bolul, dar si smantana trebuie sa fie reci (eu le-am pus 15 minute in congelator). Folosim un bol inalt si mixam intai la viteza mica, apoi marim treptat. Batem pana cand paletele telului lasa urme in frisca intarita.



Punem frisca peste crema de oua si amestecam incet, cu o spatula, pana la omogenizarea completa.



Imbracam inelul detasabil al formei pentru tort cu folie alimentara si il asezam peste blatul racit.



Rasturnam deasupra mousse-ul de portocale, nivelam apasand usor,il acoperim cu folie alimentara, verificam ca este bine tasat si punem tortul in frigider pentru cateva ore (sau mai bine peste noapte), sau in congelator pentru minim o ora.



Cand mousse-ul de portocale este intarit, pregatim mousse-ul de iaurt si banane.



Presaram gelatina (10 g) deasupra sucului de portocale, amestecam si o lasam 10 minute sa se rehidrateze.



Pregatim un blender in care punem bananele, zaharul brun si iaurtul grecesc si mixam pana cand obtinem un smoothie fin.



Punem doua linguri cu apa fierbinte peste gelatina rehidratata (10 minute) si amestecam pana cand gelatina se topeste si obtinem un lichid, pe care il turnam peste smoothie-ul de banana si iaurt. Apoi mixam 1-2 minute.



Scoatem tortul cu mousse de portocale (intarit) din frigider, desfacem folia de deasupra si turnam peste el mousse-ul de iaurt si banane. Acoperim din nou cu folie alimentara si punem desertul la rece pentru 3-4 ore, pana cand mousse-ul se intareste.



Pentru ornat pe margini, topim 50 g de ciocolata neagra pe baine de aburi, o rasturnam pe o hartie de copt si o intindem cu o spatula intr-un strat subtire si uniform. O lasam sa se raceasca cat sa nu mai fie lipicioasa pe degete. Daca vrem sa avem patrale de ciocolata egale in jurul tortului, masuram cu o rigla si taiem cu un cutit bine ascutit, apoi o punem in frigider, acoperita cu folie si cu un tocator greu deasupra. Daca vrem forme neregulate (asa cum am ales eu), intai lasam ciocolata sa se intareasca bine in frigider, tot cu ceva greu deasupra, apoi o rupem in bucati.


Cand mousse-ul de iaurt si banane este intarit, pregatim o cratita cu fund gros, in care punem cele 200 g de ciocolata neagra pentru glazura si 150 ml de smantana pentru frisca.



Pregatim aragazul si lasam glazura la foc mic, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste (nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere!). Inchidem aragazul si punem cei 50 ml de smantana pentru frisca ramasi. Amestecam energic cu un tel, apoi lasam glazura sa se raceasca, pana cand ajunge la temperatura camerei.

Scoatem tortul din frigider, desfacem inelul detasabil si indepartam folia alimentara.



Lipim bucatelele de ciocolata (sau patratele), scoase din frigider, pe lateralele tortului, prin simpla apasare. Desertul fiind rece, iar ciocolata la temperature camerei, se vor lipi foarte usor. Daca nu reusiti, puteti sa le inmuiati putin in glazura de ciocolata.



Turnam deasupra tortului glazura racorita, dar inca lichida si ornam, cu boabe de rodie (sau cu alte fructe).



Stergem cu un servetel umed glazura cazuta pe marginile platoului si punem tortul in frigider pana cand glazura se intareste.


In momentul servirii pregatim un pahar cu apa fierbinte si un cutit bine ascutit. Inmuiem lama cutitului in apa fierbinte, o stergem si facem incet, de sus pana jos, prima taietura. Stergem cutitul, il inmuiem din nou in apa fierbinte, il stergem si facem la fel si urmatoarele taieturi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.