Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:52
  apa de Constanta
1.572 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  Povestea "Tarii cu un singur Gras", cu Adelin Petrisor
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Breaking News: Mihaita Caldararu - O poveste deosebita
1.873 vizite - 0 comentarii
adaugat de ADELA IONESCU
 
00:34
  Pariu cu Sergiu
1.991 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  Interviu cu Anca Damian - Locarno Film Festival
1.644 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Intr-o gara mica, de Sidonia Dragusanu / 2017
1.595 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  "Salveaza o inima"si plaja persoanelor cu dizabilitati
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Mihai Caldararu a impartit pachete cu alimente
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de INTACTMEDIA
 
  Escalada unui zgarie nori...fara corzi...Sinucigasul
1.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
  Erdogan,demonstratiile din Turcia - Teoria Conspiratiei
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> News, reporter
 

 

Povestea emotionanta a unui orfan care a ajuns sa aiba p

 
 
 
 
 
Adaugat de Jurnalul MicNews 21.03.2015  Adauga la favorite 2.158 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Mihai Caldararu este un tanar provenit dintr-un orfelinat pentru ca mama lui nu avea casa in care sa-l tina, a ajuns sa prezinte anchete sociale realizate de reporteri care lucreaza ca voluntari. Tanarul a reusit sa infiinteze o publicatia saptamanala.
La varsta de trei luni, Mihai a ajuns intr-un orfelinat, unde, mai tarziu, i se aplicau batai "sora cu moartea". Cu siguranta, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute in Romania. Insa ceea ce impresioneaza cel mai mult este faptul ca Mihai Caldararu si-a depasit atit conditia de orfan, cit si conditia de sarac, tinind cu tot dinadinsul sa reuseasca in viata. Astfel Mihai Caldararu pasionat jurnalism s-a hotarat ,in 2011, sa infiinteze propriul ziar, MicNews, prin Asociatia Mic News.

Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu si le permite, il dau inapoi cu multi pasi atunci cand doreste un loc de munca. Lipsit de dragostea materna si inconjurat de straini, Mihaita lupta zilnic cu propriul destin. Stie ca, din pricina bolii de care sufera, anagajatorii evita sa-i ofere un loc de munca. Mihai nu a stat niciodata din momentul in care a fost nevoit sa paraseasca centrul de plasament, la varsta de 18 ani.
“Am vrut sa fiu pe cont propriu, fara sa ma comande nimeni, asa ca in 2011 am inceput ziarul", a declarat tanarul de 27 de ani. Echipa a format-o din prieteni si fosti colegi de la orfelinat, care lucreaza gratuit pentru aceasta publicatie. In lipsa unui sediu, echipa Mic News se reuneste uneori ori la fast food, ori intr-o camera mica din centrul Capitalei.
Primul articol pe care l-a scris Mihai Caldararu a fost o ancheta sociala, publicata in urma cu trei ani, despre cum supraveghetoarele de la un orfelinat din sectorul 4 care furau mancarea copiilor. De altfel, tanarul spune ca se concentreaza pe anchetele din centrele de plasament. Chiar daca marturiseste ca aceste articole nu schimba neaparat sistemul, tanarul vrea ca povestile acestea sa ajunga cunoscute si in afara tarii.
Mica publicatie este distribuita si in afara Romaniei de catre colaboratori din Koln si Chisinau. Cu un tiraj de 2.000 de exemplare, tiparite datorita unui parteneriat cu un ziar central, distributia Mic News depinde de bunavointa institutiilor publice unde este pus la dispozitia publicului gratuit.
Singur dorinta a lui Mihai este sagaseasca o tipografie pentru a reusi sa scoata ziarul Mic News.
“Acum nu vin sa cersesc mila. Vreau doar sa gasesc un tipograf sa imi fac ziarul in fiecare luna", spune Caldararu, care adauga ca, din martie, parteneriatul referitor la tiparirea Mic News va expira.
Mihai Caldararu traieste dintr-o pensie pe caz de boala de 230 de lei, dar asta nu il impiedica sa fie un reporter entuziast. De laPresedintie la Senat, de la Ministerul Justitiei la Ministerul de Interne, acesta este in fiecare zi prezent la evenimentele importante si publica noutatile pe site-ul micnews.ro. De altfel, publicatia este acreditata la Presedintia Romaniei, Senat, Politia Romana, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Afacerilor Interne, Politia Capitalei si Curtea Constitutionala a Romaniei.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.