Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa iti masori bucataria
1.056 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum aranjam bucataria
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 DE IDEI CELE MAI BUNE PENTRU BUCATARIA TA
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Organizarea frigiderului
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Idei pentru planificarea bucatariei
1.301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA CURATI BUCATARIA IN NUMARUL 5 MINUTE
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA CURATI BUCATARIA IN NUMARUL 5 MINUTE
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ti s-a uscat rimelul?
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 pasi pentru o bucatarie curata
455 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Bucataria ta, un loc plin de bacterii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.04.2015  Adauga la favorite 1.351 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Poate nu stiai, dar buretele de bucatarie este de 200.000 de ori mai murdar decat scaunul de toaleta. De fapt, toata bucataria este plina de bacterii, specialistii decretand ca aceasta camera gazduieste mai multi microbi decat oricare alta din casa.

Citeste mai jos care sunt focarele de infectie din bucataria ta!

Buretele de vase

Potrivit unui studiu citat de publicatia britanica Daily Mail, buretele de vase gazduieste in jur de 10 milioane de bacterii la fiecare 6,4 cm patrati. Doctorul Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, spune ca scanul de toaleta este unul din cele mai curate obiecte din casa in termeni de micro-organisme.

Astfel, sustine Daily Mail, buretele de vase este de circa 200.000 de ori mai murdar decat scaunul de WC, iar bacteriile aflate pe el pot duce la sindromul Guillain-Barre, care provoaca paralizie.

Pentru a preveni acest lucru, specialistii recomanda ca buretele sa fie spalat la peste 60 de grade Celsius si schimbat cu regularitate.

Tocatorul



PPantaloni Mango Dotts White

Tocatorul de carne este la fel de periculos daca nu este dezinfectat. Din cauza crapaturilor si fisurilor din el, aici este mediul perfect pentru ca bacteriile sa se inmulteasca. Potrivit microbiologului Charles Gerba citat de portalul WebMD, un tocator obisnuit are, aproximativ, 200% mai multe bacterii fecale decat un scaun de toaleta obisnuit.

El avertizeaza sa nu folosesti acelasi tocator si pentru carne si pentru legume si fructe. Ori il dezinfectezi dupa fiecare folosire, ori folosesti tocatoare diferite.

Laveta

Fiind mereu umede, lavetele pot contine Salomonella sau E.Coli, deci asigura-te ca le schimbi destul de des. Evita sa folosesti aceeasi laveta pentru activitati diferite. De exemplu, nu stergi cu ea si cuptorul cu microunde si blatul de bucatarie.

Lingura de lemn

Spre deosebire de plastic sau metal, lemnul, care este mai poros, gazduieste mai multi microbi. De aceea, ai grija sa dezinfectezi bine cu apa fierbinte si detergent de vase lingurile de lemn pe care le folosesti la gatit.

Specialistii recomanda chiar sa o lasi intr-o solutie dezinfectanta timp de 30 de minunte imediat dupa folosire. In cazul in care este crapata este indicat sa o schimbi
In frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decat nivelul considerat sigur, informeaza Daily Mail. Printre bacteriile care se regasesc aici se numara si salmonela, E.coli sau listeria.

Trebuie sa eviti sa depozitezi carnea pe rafturile sus, sa depozitezi branza in cutii si sa o tii departe de peste. Inainte de a pune legumele si fructele in frigider trebuie sa le speli. Se recomanda curatarea frigiderului cel putin o data pe luna, inclusiv a dozatoarelor de apa sau de gheata.

Solnita si pipernita

Oricat de ciudat ar parea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea americana Virginia solnitele si pipernitele sunt unele dintre cele mai pline de microbi obiecte de uz casnic din bucatarie. Specialistii recomanda sa stergi cu o laveta umeda si aceste doua accesorii de bucatarie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.