Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cetatea Ierihonului
1.378 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Iosua si batalia Ierihonului
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Istoria Irlandei - Cucerirea
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Procesele lui Iustinian - VOL 4-6 -
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zidurile Ierihonului
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai vechi oras din lume - Ierihon
1.269 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Identitatea Aromanilor - partea a II-a
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
08:58
  Sir Edmund Hillary - cuceritorul Everestului
1.192 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Betania - Locul in care a fost botezat Iisus / Part 1/9
1.390 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Betania - Locul in care a fost botezat Iisus / Part 2/9
1.223 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Iosua si Cucerirea Ierihonului

 
 
 
 
 
Adaugat de agata 24.04.2015  Adauga la favorite 3.381 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ierihonul era inchis si fortificat din cauza israelitilor. Nimeni nu iesea din el si nimeni nu intra in el.

2 Domnul i-a zis lui Iosua: „Iata ca dau in mana ta Ierihonul cu regele si cu luptatorii lui viteji. 3 Toti oamenii inarmati sa marsaluiasca in jurul cetatii, inconjurand-o o singura data. Asa sa faceti timp de sase zile. 4 Sapte preoti sa mearga inaintea Chivotului, purtand fiecare cate o trambita din corn de berbec[a]. In ziua a saptea sa inconjurati cetatea de sapte ori, iar preotii sa sune din trambite. 5 Cand trambitele din corn de berbec vor suna prelung si le veti auzi sunetul, tot poporul sa scoata strigate puternice. Atunci zidul cetatii va cadea la pamant si poporul va putea sa atace, fiecare barbat drept inainte!“

6 Iosua, fiul lui Nun, a chemat preotii si le-a spus: „Luati Chivotul Legamantului si sapte preoti sa poarte trambitele inaintea Chivotului Domnului.“ 7 Apoi a spus poporului: „Porniti si inconjurati cetatea, iar oamenii inarmati sa porneasca inaintea Chivotului Domnului.“

8 Dupa ce Iosua a vorbit poporului, cei sapte preoti care purtau trambitele inaintea Domnului au trecut in fata, sunand din trambite, iar Chivotul Legamantului cu Domnul venea in urma lor. 9 Oamenii inarmati au trecut in fata preotilor care sunau din trambite, iar ariergarda urma Chivotul. In timp ce mergeau, preotii sunau din trambite. 10 Iosua poruncise poporului urmatorul lucru: „Sa nu strigati, sa nu vi se auda vocile si sa nu va iasa nici un cuvant din gura, pana in ziua cand va voi porunci sa strigati! Asadar doar atunci sa strigati.

11 Chivotul Domnului a inconjurat o data cetatea, dupa care au intrat in tabara si au petrecut noaptea acolo.

12 A doua zi Iosua s-a trezit in zori. Preotii au luat Chivotul Domnului, 13 iar cei sapte preoti care purtau trambitele din corn de berbec inaintea Chivotului Domnului mergeau sunand din trambite. Oamenii inarmati marsaluiau inaintea lor, iar ariergarda marsaluia in urma Chivotului Domnului. In timp ce mergeau, se suna din trambite. 14 Au mai inconjurat o data cetatea si in cea de-a doua zi, dupa care s-au reintors in tabara. La fel au procedat timp de sase zile.

15 In ziua a saptea s-au trezit in zori si au inconjurat cetatea ca in celelalte dati, dar de sapte ori. Aceasta a fost singura zi in care au inconjurat cetatea de sapte ori. 16 A saptea oara, in timp ce preotii sunau din trambite, Iosua a poruncit poporului: „Strigati, fiindca Domnul v-a dat cetatea! 17 Cetatea cu tot ce-i in ea sa fie data Domnului spre nimicire[b]. Crutati-o doar pe prostituata Rahab impreuna cu intreaga ei familie, fiindca a ascuns iscoadele trimise de noi. 18 Nu luati nimic din ceea ce trebuie nimicit, pentru ca sa nu fiti si voi nimiciti sau sa puneti tabara lui Israel in pericol de nimicire si sa o tulburati. 19 Tot argintul si tot aurul, precum si toate obiectele din bronz si din fier sunt inchinate Domnului. Toate acestea vor intra in vistieria Lui.“

20 In timp ce se suna din trambite, poporul a inceput sa strige. Cand s-a auzit sunetul trambitelor si strigatele puternice ale poporului, zidul s-a prabusit. Poporul a patruns in cetate, fiecare om in dreptul sau si a capturat cetatea. 21 Au nimicit cu sabia tot ce se afla in cetate: barbat si femeie, tanar si batran, boi, oi si magari.

22 Iosua le-a poruncit iscoadelor: „Intrati in casa acelei prostituate si scoateti-o afara impreuna cu tot ceea ce-i apartine, dupa cum i-ati jurat!“ 23 Tinerele iscoade au intrat si au scos-o afara pe Rahab, pe tatal ei, pe mama ei si pe fratii ei impreuna cu tot ceea ce-i apartinea. Au scos afara intreaga familie si i-au asezat in afara taberei lui Israel.

24 Au ars cetatea impreuna cu tot ce era in ea, nu insa si argintul, aurul si obiectele din bronz si din fier, care au fost puse in vistieria Casei Domnului. 25 Iosua a crutat viata prostituatei Rahab si a familiei ei, lasandu-i totodata tot ceea ce-i apartinea. Si astfel, ea a locuit in poporul Israel pana in ziua aceasta, deoarece a ascuns iscoadele trimise de Iosua la Ierihon.

26 Cu acel prilej Iosua a rostit urmatorul blestem: „Blestemat sa fie inaintea Domnului omul care va incerca sa reconstruiasca aceasta cetate a Ierihonului.


Cu pretul intaiului sau nascut
sa-i puna temelia
si cu pretul celui mai tanar
sa-i aseze portile.“

27 Domnul a fost cu Iosua si faima lui s-a raspandit in toata tara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.