Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cartofi rosti
1.968 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Musaca de cartofi cu soia si ciuperci ( de post)
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crema de portocale la pahar
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Socata pas cu pas
1.699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai bune decat pizza!
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tajin cu peste si legume
2.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PATISERIE DE CARTOFI.
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta Pizza Royal
1.808 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palmieri cu nuca de cocos
2.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macaroane cu pesmet
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Kaja

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.05.2015  Adauga la favorite 2.235 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente

Pentru ALUAT

200 grame faina alba de grau – am facut si cu faina integrala si e ok


5 lingurite de Ghee topit(unt gras ,topit)

aprox 100 ml apa

1/2 lingurita bicarbonat

Pentru PASTA

75 grame faina de orez

5 lingurite Ghee topit

1 lingura zahar pudra

aprox 6 linguri apa

Pentru SIROP

1 cana zahar (brut din trestie de zahar)

1 + 1/2 cani apa

4-5 pastai cardamon

1 cana = 300 ml

ALTELE

1/2 litru ulei pentru prajit

METODA

Faceti mai intai aluatul: amestecati faina cu bicarbonatul si Ghee-ul topit. Apoi turnati apa cate putin si framantati pana ce obtineti un aluat fin si nelipicios (cam 5 minute). Acoperiti si lasati deoparte 10-20 min.

Intre timp faceti Pasta: amestecati faina de orez cu zaharul pudra si Ghee-ul. Apoi adaugati apa cate putin pana rezulta o pasta cremoasa, sa nu fie spre lichida. Tineti-o deoparte.

Turnati zaharul si apa intr-o oala de 1,5 litri, puneti si pastaile de cardamon. Asezati oala pe foc mediu-mic. Amestecati ca zaharul sa se dizolve complet. Din momentul in care incepe sa fiarba, tineti pe foc inca 10-15 minute, pana obtineti o consistenta de un fir. Nu va faceti probleme daca nu nimeriti precis consistenta – nu conteaza foarte mult. Cand e gata, stingeti focul si acoperiti oala cu un capac.

In timp ce zaharul fierbe mai framantati aluatul 1 minut, dupa care il impartiti in 6 bile egale. Luati o bila si impartiti-o in 3 parti egale. Luati o asemenea biluta mica si intindeti-o cu sucitorul pe o planseta tapetata cu faina sub forma unui Chapati (un disc de aluat). Intindeti cat puteti de fin, sa iasa subtire ca hartia. Asezati acest disc pe o farfurie intinsa si ungeti suprafata lui cu 1 lingurita de Pasta. Va fi mai usor daca intindeti pasta cu lama unui cutit cu varful bont. Cautati sa intindeti pasta cat mai uniform pe toata suprafata discului de aluat.

Acum procedati la fel cu alte doua bilute mici de aluat. Pe fiecare o puneti peste discul deja intins si uns cu Pasta. Deci in final trebuie sa aveti 3 asemenea discuri unse, unul peste altul. Rulati aceasta formatiune de mini-Chapati sub forma unei clatite, cat de strans puteti. Cautati sa lipiti cat mai bine, sa sigilati marginea de pe lungime umezindu-va usor degetul in apa. Nu trebuie sa inchideti si marginile laterale ale ruloului. Puneti acest rulou deoparte pe un platou/alta farfurie.

Continuati acest procedeu cu celelalte bile de aluat. Tot procesul dureaza cam 30 min.

Dupa ce ati terminat de format rulourile, luati-l pe fiecare si taiati-l in 5 cu ajutorul unui cutit foarte ascutit.

Prajiti aceste bucatele in ulei. Turnati uleiul intr-o oala de 1,5 litri si puneti-l pe foc mic-mediu. Cand uleiul e bine incalzit, dar nu a atins punctul de fum, puneti cateva bucatele la prajit, una cate una. Amestecati cand si cand cu o spatula/lingura. Prajiti circa 3 min, apoi le scoateti si imediat le puneti in sirop
Lasati-la sa se imbaieze cam 5 min sau mai mult, pana ce terminati de prajit urmatoarea transa. Scoateti bucatelele insiropate pe un platou cu margini ridicate/inalte. Daca la final va mai ramane sirop, turnati-l peste rulouri, chiar daca vi se pare ca le faceti baitza. Ele vor absorbi recunoscatoare tot lichidul dulce in urmatoarele 30 min. Sau, daca doriti o varianta mai putin dulce, folositi siropul ramas pentru alt desert, caz in care Kajas vor fi mai dense si mai indesate, ceva mai uscate, dar tot extrem de bune


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.