Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce e baypass-ul?
1.779 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bypass coronarian - operatie pe cord deschis
2.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecografii Dopler
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tulburari de mers la copil
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amniocenteza
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecografie oculara
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ganglioni inflamati
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fibromul uterin
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt pasii pentru o sarcina usoara si sanatoasa
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chistul renal
2.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ecografie mamara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2015  Adauga la favorite 2.714 vizualizari

Nota film: 4.67 / 5 (3 voturi )
   
 
Ecografia mamara este o tehnica de diagnostic simplu de executat, neiradianta, reproductibila, nedureroasa, care nu necesita o pregatire speciala prealabila si care ofera informatii imagistice in timp «real». Ea se poate efectua indiferent de momentul ciclului menstrual (CM), dar, pentru ca multe femei au sanii durerosi in partea a doua a CM, se prefera, pentru confortul pacientelor, ca examinarea sa se faca in primele 10 zile ale CM. In cursul unei ecografii mamare se scaneaza, obligatoriu, si regiunea axilara.

Ecografia sanului este investigatia de prima intentie la femeile tinere (sub 40 de ani) si la cele cu sanul dens, la care mamografia nu poate furniza informatii pertinente.

Dupa varsta de 40 de ani, se recomanda ca pacientele sa faca examinari mamografice o data la doi ani si in fiecare an ecografie mamara.

Este de dorit ca, la fiecare examinare, pacientele sa vina si cu investigatiile mamografice si ecografice facute in anii anteriori, pentru a putea face o comparatie in ceea ce priveste aspectul, dimensiunile, ecostructura, vascularizatia eventualelor anomalii depistate. La pacientele care au antecedente familiale de cancer mamar sau ovarian este de dorit ca screeningul pentru depistarea precoce a unei neoplazii sa se inceapa mai devreme decat la femeile care nu au astfel de antecedente.

Trebuie mentionat ca ecografia nu inlocuieste mamografia, care ramane “gold standard" in screeningul pentru depistarea cancerului de san. Cele doua tehnici sunt complementare in sensul ca unele anomalii vizualizate pe cliseul mamografic nu pot fi decelate ecografic. De exemplu, circa 40% dintre cancere sunt depistate initial prin prezenta focarelor de microcalcificari, care la ecografie nu pot fi evidentiate. In schimb, pe examinarea mamografica este greu de stabilit daca o opacitate detectata este chistica (adica are lichid in interior) sau solida, aspect vizibil foarte usor la ecografie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.