Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tulburari de mers la copil
874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ganglioni inflamati
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spondiloza cervicala
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boluri tibetane si sunete din natura
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meningita: cum se manifesta boala si cum se trateaza
1.785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  RMN pentru claustrofobi
509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adenomul de prostata
1.247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de periculosi pot fi nodulii tiroidieni
3.493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptome ale tumorilor cerebrale
956 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este endoscopia cu video-capsula?
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Rezonanta magnetica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2015  Adauga la favorite 1.742 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
   
 
Investigatia prin Rezonanta Magnetica este o metoda de imagistica medicala, neirandianta si neinvaziva, folosita pentru a vizualiza structura si functia corpului uman. Rezonanta Magnetica permite examinarea in orice plan, asigura un contrast excelent dintre diferite tipuri de tesuturi, mult superior comparativ cu alte metode de diagnostic medical, devenind o modalitate indispensabila in examenul imagistic neurologic, musculoscheletal, cardiovascular si oncologic.



Spre deosebire de Tomografia Computerizata care foloseste radiatia ionizanta, Rezonanta Magnetica foloseste un camp magnetic puternic pentru a alinia magnetizarea nucleara a atomilor de hidrogen din apa pe care o contine corpul uman. Undele de radiofrecventa sunt folosite pentru a modifica sistematic aceasta magnetizare, provocand nucleii de hidrogen sa produca un camp magnetic rotativ care este detectat dees catre "receiver coil" a sistemului de Rezonanta Magnetica. Acest semnal poate fi modulat prin campuri magnetice aditionale pentru a aduna informatia necesara pentru a reconstrui imagini ale corpului uman.



Alte denumiri mai rar intalnite ale Rezonantei Magnetice sunt "Imagistica prin Rezonanta Magnetica" si "Tomografia prin Rezonanta Magnetica". Principiul de baza al Rezonantei Magnetice este obtinerea de imagini medicale folosind fenomenul de rezonanta magnetica nucleara. Cand un pacient este amplasat in magnetul unui sistem de Rezonanta Magnetica, are loc magnetizarea nucleelor de hidrogen din apa, care este in abundenta in corpul uman si constituie aproximativ 66% din greutatea sa. Acest continut mare de apa este responsabil pentru aplicabilitatea RMN in medicina. Deoarece continutul de apa variaza in diferite tesuturi si organe, multe boli au ca rezultat schimbari in continutul ei. Aceste semnale sunt receptionate de un computer care le analizeaza si le converteste intr-o imagine bidimensionala (2D) sau tridimensionala (3D), cu ajutorul unei formule matematice. Aceasta imagine apare pe un monitor, unde poate fi analizata de catre medicul imagist.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.