Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O voce de vis - Anastasia Petrik - Oh Darling
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mara Justine 11 ani
1.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eugen Ionesco - Cantareata cheala (2007)
3.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Vacanta de Craciun (Romania 1992)- Drama 235min
1.770 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carnavalul de la Rio pe gheata!
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ianis Anghel
970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucia de Lammermoor (Donizetti) / 140 minute
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  JFK (SUA 1991) Drama
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eugene Ionesco - Cantareata cheala / 62 minute
1.730 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Carlo Goldoni - O intamplare cu haz 94 min
1.486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Teatru, Spectacol
 

 

Coppelia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.02.2016  Adauga la favorite 1.556 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Coppelia este numele unui balet pe muzica lui Leo Delibes.

Libretul: Charles Nuitter si Arthur Saint-Leon.

Premiera baletului "Coppelia" a avut loc la “Theatre Imperial de L'Opera" din Paris, in ziua de 25 mai 1870.

In limba greaca, κοπελιά inseamna fata, fecioara, domnisoara.

Actul I

Bancherul Hoffmann este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Fiul sau, Franz, se va casatori in curand cu tanara Swanilda. Cu ocazia nuntii, Hoffmann s-a hotarat sa ofere invitatilor sai o petrecere de neuitat. El i-a comandat lui Coppelius, inventator celebru, o masinarie nemaiintalnita, o noua minune a lumii: o papusa mecanica ce poate seduce orice barbat. Lucrand zi si noapte, Coppelius isi desavarseste intentia pana la perfectiune, astfel incat se indragosteste de propria-i plasmuire, pe care o numeste „Coppelia". Acum isi doreste ca papusa sa ramana numai a lui si pastreaza pentru el secretul prin care mecanismul capata viata: sacrificarea unui om, pentru a-i "fura" sufletul.

Suntem in ziua nuntii dintre Swanilda si Franz. Coppelius nu mai poate amana momentul despartirii de creatia vietii sale. Hoffmann ii porunceste sa o aduca pe Coppelia in fata invitatilor curiosi. Pentru a-l compromite pe Hoffmann si a-l aduce in pragul falimentului, unul dintre invitati se furiseaza in laboratorul lui Coppelius si se travesteste in papusa seducatoare. Spre deliciul asistentei, presupusa Coppelia cucereste barbatii, unul dupa altul. Distractia continua pana cand Franz cade si el "victima" papusii, starnind gelozia proaspetei sale sotii si supararea tatalui. La randul sau, Coppelius devine gelos. El smulge "papusa", care tocmai il imbratisa pe Franz, si dispare cu ea in multime, ducand-o in laboratorul sau printr-o usa secreta. Petrecerea s-a stricat. Dezamagiti, invitatii pleaca rand pe rand.

Ramasi in familie, bancherul incearca sa o impace pe Swanilda, care este inca furioasa pe Franz. El ii promite ca il va pedepsi pe Coppelius si trimite doi oameni de incredere sa-l caute. Apoi ii indeamna pe cei doi tineri casatoriti sa mearga la culcare si, ametit de bautura, este scos din incapere. Nu dupa multa vreme, Franz revine in locul unde a cunoscut-o pe Coppelia, cautand-o in zadar. Preocupat, nu isi da seama ca Swanilda l-a urmarit pana aici. Suparata, ea priveste cum Franz, aflat inca in puterea vrajii, rememoreaza intalnirea cu papusa seducatoare. Intrat pe usa secreta, Coppelius reapare, cautand o batista pierduta de Coppelia. Franz si Coppelius se intalnesc. Franz ii marturiseste inventatorului ca s-a indragostit de Coppelia si ca si-ar da chiar si viata sa o mai vada o data. Swanilda profita de neatentia lui Coppelius si intra in laboratorul acestuia, hotarata sa afle secretul papusii mecanice. Coppelius isi da seama ca Franz este urmatoarea victima cu ajutorul careia papusa ar putea sa capete din nou viata si il atrage in laborator, fagaduindu-i ca o va revedea pe Coppelia.

Actul II




In timp ce o cauta pe Coppelia, "rivala" sa, Swanilda patrunde, o data cu publicul, in laboratorul lui Coppelius. Aici, ea il intalneste pe invitatul-impostor care tocmai se dezbracase de hainele papusii. Pentru a nu fi surprins si de catre Coppelius, acesta reuseste sa fuga. Swanilda descopera cateva personaje ce par a fi prizonierii lui Coppelius. Speriata de tot ceea ce vede, Swanilda vrea sa fuga. Dar, deodata, o zareste pe cea pentru care venise aici, Coppelia. Swanilda se imbraca in hainele acesteia, din dorinta de a-i juca o farsa lui Coppelius. In acel moment, in laborator intra Coppelius care il trage dupa el pe Franz. Acum baiatul se afla in puterea magicianului, care il adoarme, hipnotizandu-l. Coppelius trebuie sa se pregateasca pentru intalnirea cu femeia perfecta. "Servitorii" sai il ajuta. Ii lustruiesc pantofii, il piaptana, il parfumeaza. Multumit ca totul a decurs conform planului, el o aduce in centru pe Coppelia si isi executa magia prin care sufletul lui Franz trece in corpul papusii. Incetul cu incetul, papusa "prinde viata" si incepe sa danseze cu Coppelius, care e cuprins de frenezie ca miracolul s-a produs. Coppelia-Swanilda incearca sa se apropie de Franz pentru a-l scoate din starea de hipnoza. Disperata ca nu reuseste sa-l trezeasca si luptandu-se cu Coppelius care incearca, gelos, sa o indeparteze, Swanilda o arata pe adevarata Coppelia, pe care o distruge. Coppelius intelege acum ca a fost pacalit, iar singurul lucru pe care il mai poate face este sa planga pe ceea ce a mai ramas din iubita sa. Odata cu distrugerea Coppeliei, Franz si personajele star-uri se rup de vraja lui Coppelius.

Intreaga casa a inventatorului - magician se "dezmembreaza" si dispare, in timp ce lumea, atrasa de vedetele care pozeaza fotografilor in atitudini binecunoscute, intra in scena si se bucura impreuna cu cei doi indragostiti. Bancherul Hoffmann vine sa-si recupereze copiii. Dispretuitor, ii arunca lui Coppelius un teanc de bancnote: pretul Coppeliei. Inainte de a pleca cu ceilalti, Swanilda se apropie de Coppelius, martor trist la fericirea generala. Nu indrazneste parca sa-i ceara iertare acestui om. Abia acum stie ca tot ce isi dorea Coppelius era doar un suflet care sa-l iubeasca si sa-i fie mereu alaturi. Si mai stie ca el nu va renunta decat atunci cand va gasi un alt timp si un alt spatiu in care visul sau va deveni realitate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.