Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lupta dintre sarpele Anaconda si Jaguar
5.988 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
  Jaguarul in lupta cu sarpele gigant Phyton
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Sarpele cu clopotei
1.823 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 cele mai periculoare creaturi de pe Pamant
2.675 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cobra regala
1.856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Serpii Taipan
9.174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Balaurul dobrogean,
2.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pitonul regal
1.888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre serpi
1.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarpele Boa
1.947 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Sarpele Anaconda - Ucigajul tacut

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.03.2016  Adauga la favorite 1.430 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Anaconda isi pandeste prada stand incolacita in mlastinile si baltile care presara nesfarsita selva amazoniana, de obicei evita cursurile repezi de apa.

Din ascunzisul sau anaconda zace nemiscata ore in sir pana in momentul in care prada ajunge in dreptul razei sale de atac. Acesta este fulgerator, imensul resort din muschi se destinde brusc cu o viteza prea mare pentru ochiul uman.

Prada este insfacata cu multitudinea de dinti dupa care, daca victima este mica, urmeaza sa fie tarata in apa si inecata. In cazul in care a prins o prada de talie mare, corpul anacondei se infasoara in jurul victimei, dupa care urmeaza teribila inclestare a fortei. Inel cu inel, milimetru cu milimetru, sarpele incepe sa isi stranga musculatura pana cand prada este sufocata si intr-un final moare. Pe cat de puternica este stransoarea, pe atat este de senzitiva, anaconda simtind literalmente cata viata a mai ramas in victima sa. Prada incepe sa respire din ce in ce mai greu iar sarpele poate simti rata respiratiei, pulsul si miscarile spasmodice ale prazii din momentul mortii, dozandu-si puterea stransorii in functie de aceste semnale transmise de prada. Cercetatorii su fost uimiti sa constate ca anaconda nu isi foloseste nici macar un sfert din forta totala pentru a-si sufoca victimele. Daca ar proceda astfel, coastele si oasele mai mari s-ar rupe, ar iesi prin piele si ar impiedica astfel sarpele sa isi inghita prada. Procesul inghitirii si digerarii prazii este unul deosebit de interesant, favorizat de faptul ca anaconda are oasele maxilarelor articulate printr-un ligament elastic, ceea ce duce la capacitatea de a inghiti prazi mai mari decat propriul diametru corporal. Digestia dureza in medie 2-3 luni, dar in cazul in care a consumat un caiman sau un cerb, procesul digestiv poate dura sase luni. Anaconda nu este totusi pradatorul perfect, multi cad prada jaguarilor care raman cei mai mari dusmani naturali, iar daca o anaconda este ranita in apa, cel mai adesea cade victima hoardelor de pesti piranha…


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.