Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Chistul sebaceu (pilar)
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abcesul renal
1.683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pielonefrita
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toxoplasmoza
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cancerul renal
1.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceapa - farmacia naturii
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rinichiului polichistic
1.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu stiai despre consumul bananelor in exces!
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta
1.893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dializa
1.493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Chistul renal

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.05.2016  Adauga la favorite 2.318 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Chistul renal este o afectiune extrem de frecventa, care poate aparea la pacientii de orice varsta. Peste jumatate din pacientii cu varste peste 50 de ani, care sunt supusi unei ecografii, prezinta un chist renal.
Chistul renal poate evolua asimptomatic, fara semne si simptome, si este descoperit intamplator in timpul efectuarii unor examene paraclinice care includ si rinichiul.



Unii pacienti care au chist renal prezinta semne si simptome de hematurie (prezenta sangelui in urina), dureri lombare sau in flanc si hipertensiune arteriala, care se manifesta prin cefalee mai frecventa dimineata, ameteli, iritabilitate, nervozitate si palpitatii

Chistul renal poate fi descoperit cu ajutorul unei ecografii, unui computer tomograf sau prin efectuarea rezonantei magnetice nucleare (RMN). In plus, sunt necesare examene paraclinice care includ analize de sange, analize de urina si radiografii reno-vezicale. Realizarea investigatiilor imagistice este important mai ales pentru pacientii in varsta. O simpla ecografie poate inlatura posibilitatea transformarii unei tumori in cancer renal.



"Atunci cand chistul are dimensiuni mai mari de 4-5 centimetri este obligatoriu sa se stabileasca daca este bening sau malign.", a sustinut intr-un interviu pentru Sanatatea TV, dr. Ionut Chira, medic primar urolog la Spitalul „Prof. Dr. Th. Burghele
Initial, chistul renal este tratat printr-o pescriptie medicamentoasa de cateva luni de zile. Fiind de multe ori asimptomatic, chistul renal nu constituie indicatie operatorie decat in cazuri foarte rare. Indicatia operatorie este data, in primul rand de volumul chistului, de durerile resimtite de pacient si de gradul de hematurie.



De obicei, aceste chisturi au intre 2 si 4 centimetri, dar atunci cand devin foarte voluminoase si atrag aparitia durerilor este necesara interventia chirurgicala.



"Terapia chistului renal include aspiratia sub control ultrasonografic cu extragerea lichidului, scleroterapia cu alcool etilic pentru a preveni formarea de lichid, excizia retroperitoneala a chistului sau marsupializarea endoscopica interna. In cazul chisturilor infectate se impune efectuarea drenajului percutanat si tratament antibiotic. Cel mai important lucru pentru pacient este recuperarea. Pacientul isi poate relua activitatile curente dupa aproximativ o saptamana de la realizarea operatiei.", a conchis medicul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.