Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta- sfaturi practice
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de AUR pentru a face o GRADINA
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi, trucuri practice pentru gradinarii incepatori
512 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o gradina primavara
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IDEI DE AMENAJARE GRADINI RUSTICE - sfaturi pentru casa
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  50 DE IDEI SECRETE DE GARINDINI
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea gradinarilor 2024
56 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice pentru plantare
589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucrari de toamna in gradina
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IDEI DE AMENAJARE GRADINI RUSTICE
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Sfaturi pentru o gradina ideala

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2016  Adauga la favorite 1.377 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Obtineti maxim de recolte in minim de spatiu prin intercalarea legumelor care cresc rapid precum ceapa cu legume care cresc mai lent precum broccoli sau conopida.

2. Oriunde este posibil, plantati recoltele in randuri largi si nu individual. Legumele precum spanacul, salata, fasolea verde, mazarea si stevia pot fi crescute astfel pentru recolte mai mari.

3. Soarele este esential pentru legume sanatoase. Asezati gradina astfel incat sa primeasca cel putin sase ore de lumina solara directa pe zi. Daca aveti o locatie partial umbrita probabil veti avea mai mult succes cu legumele cultivate pentru frunze precum salata sau spanacul decat cu legumele care au nevoie de soare precum rosiile si castravetii.

4. Solul sanatos este cheia unei gradini de legume de succes. Fertilizati solul prin adaugarea de cantitati generoase de balegar putrezit, de muschi de turba sphagnum, de compost, de mucegai de frunze sau de alte materii organice. Daca solul este argilos, ati putea dori sa adaugati putin nisip pentru a imbunatati drenajul. Arati sau sapati primavara devreme sau toamna tarziu.


5. Acoperiti legumele cu mulci vara devreme. Un strat gros de mulci ajuta la eliminarea buruienilor, mentine umiditatea solului si imbunatateste compozitia solului pe masura ce putrezeste.

Nota: Daca decideti sa folositi fanul ca si mulci, fiti siguri ca nu exista seminte de iarba sau de buruieni amestecate prin el. Aceste seminte pot incolti usor in gradina dvs.

6. Cresteti legumele vertical, pe un grilaj sau spalier. Fasolea agatatoare, pepenii, castravetii se simt bine deasupra solului, lasand mai mult spatiu pe sol pentru alte legume.

7. Accelerati cresterea folosind protectii in forma de clopot, acoperitoare pentru rand si protectoare pentru plante pentru a proteja legumele de gerurile timpurii. Chiar si legumele sensibile la frig pot fi transplantate afara cu cateva saptamani inaintea timpului normal de plantare.

8. Economisiti apa si minimizati corvoada irigatiei cu un sistem de irigare prin picurare. Acest sistem furnizeaza apa direct in locul unde face cel mai mult bine: la radacinile plantelor. In plus, daca instalati un regulator de timp pe robinet, gradina va fi udata automat chiar si cand sunteti in vacanta
9. Obtineti de doua ori cantitatea de recolta de pe acelasi petec de pamant prin a doua recoltare. Planteaza legume de primavara timpurii precum salata si spanacul in acelasi razor. Astfel, cand acele recolte sunt culese, le putem inlocui cu o recolta de vara formata din fasole verde sau dovlecel de vara.

10. Nu plantati prea mult. Alegeti legume pe care stiti ca le veti savura. Astfel nu veti petrece timp si nu veti face efort pentru a creste recolte de care nu aveti nevoie. Concentrati-va pe favoritele dvs. si savurati munca in gradina.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.