Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tort cu migdale,alune de padure,capsuni si frisca
2.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inghetata de capsuni
1.762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rulada cu capsuni la tigaie
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu fructe
608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desert cu capsuni
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake cu capsuni la borcan
1.620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatita creata
2.371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake de capsuni fara coacere
2.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu capsuni si migdale
2.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frigarui cu fructe si Miez de Lapte
2.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Mille -feuilles cu frisca si capsuni- Gordon Ramsay.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.06.2016  Adauga la favorite 1.457 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente



400g foietaj congelat

1 ou100g zahar tos

250ml frisca lichida

200g zahar pudra

600g capsuni

Cateva fire de busuioc proaspat

50g ciocolata alba

O pastaie de vanilie

Zahar pudra pentru decor





. Preincalziti cuptorul la 180-200 (maxim) grade celsius. Pe o suprafata tapetata cu faina, si presarata cu putin zahar pudra, intindeti prima foiae de foietaj si intr-un dreptungi de 28x30 cm. Pregatiti o coala de hartie pentru copt, si cu ajutorul sucitorului puneti foaia pe hartia de copt. Presarati cu zahar. Procedati la fel cu urmatoarea foaie din foietaj, puneti o foaie de copt deasupra primeia, deasupra puneti a doua foaie, presarati cu zahar, si procedati la fel pentru ultima foaie.

2. Deasupra ultimei foi de foietaj mai aseaza o coala de hartie pentru copt si o greutate deasupra (un capac de ceramica sau ceva rezistent la caldura). Baga la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand foile devin crocante si aurii. Scoate-le din cuptor si lasa-le deoparte sa se raceasca.

3. Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider, ca sa o bati impreuna cu 3 linguri de zahar si semintele din pastaia de vanilie. Mixeaza pana cand amestecul nu curge daca intorci vasul invers.

4. Spala si curata capsunii, lasa cativa deoparte pentru ornat, iar pe restul taie-le in 3 sau chiar 4 bucati. Condimenteaza-le cu busuioc si integreaza-le in frisca batuta. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca bine pana se omogenizeaza continutul. Baga la frigider sa se raceasca.

5. Dupa ce aluatul de foietaj s-a racit complet, ajusteaza-i marginile ca sa fie dreptungiuri egale, si apoi incepi efectiv sa asamblezi desertul. Pe o foaie de foietaj asezi jumatate din crema amestecata cu capsuni (sau poti sa lasi capsunile separat si deasupra sa pui crema) si niveleaza si apasa cu ajutorul unei linguri. Aseaza urmatoarea foaie de aluat, pune crema ramasa, topeste ciocolata alba, stropeste si aseaza ultima foaie. Topeste cealalta jumatate din cantitatea de ciocolata alba, toarn-o deasupra ultimei foi si stropeste cu zahar pudra din plin. Niveleaza crema de pe margini pentru ca mille-feuille-ul sa aiba un aspect ingrijit.





Sfaturi pentru prepararea mille-feuille:

1. Dreptunghiurile din aluatul de foietaj si crema pot fi pregatite cu o seara inainte de a pregati prejatura. Daca alegi acest lucru nu adauga busuiocul in crema decat inainte de asamblarea desertului. De asemenea aluatul de foietaj pastreaza-l imachetat in folie ca sa nu ia diverse arome din frigider.

2. Nu arunca pastaia de vanilie dupa ce i-ai folosit semintele. Baga-le intr-un recipient inchis ermetic impreuna cu zahar tos, ca sa iti faci propriul zahar vanilat.
Se lasa la odihnit 2 ore inainte sa se serveasca. Langa mille-feuille-ul cu capsuni poti sa servesti o salata de capsuni simpla cu busuioc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.