Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bunele maniere | 10 reguli moderne
705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere la masa
681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul bunelor maniere 01
1.164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bun simt, bun gust
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul bunelor maniere 02
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul bunelor maniere 03
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul bunelor maniere 04
1.237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eugene Ionescu - O lume absurda
1.654 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar
1.439 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Viata ciudata a astronomului Tycho Brahe
1.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Bunele maniere la masa.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.07.2016  Adauga la favorite 1.701 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
De ce trebuie sa muscam din mar doar in livada, ce fructe se taie cu cutitul si ce mancam cu mana

Cand suntem invitati la o masa festiva trebuie sa tinem cont de cateva reguli pentru a nu deveni ridicoli. Exista o serie de sfaturi, in cartea „Bunele maniere astazi“, pe care trebuie sa le respectam pentru a avea un comportament adecvat atunci cand mancam. Exista insa si cateva capcane pe care trebuie sa le evitam si care ne sunt explicate de Aurelia Marinescu, autoarea cartii.

Pere si mere: le taiem cu cutitul de fructe in patru parti, pe care le curatam de coaja (daca dorim) una cate una, ajutandu-ne de furculita. Le taiem apoi in bucati pe care le mancam cu furculita. Sferturile pe care le lasam cu coaja pot fi mancate cu mana. E necesar sa ne clatim degetele. Daca para este prea zemoasa, nu o mancam cu mana. Daca nu va pasa de eticheta, puteti sa muscati din mar. Fragii si capsunile: se mananca cu mana, daca au codita; daca nu, se dau lingurite, mai ales cand sunt servite cu frisca. Strugurii, visinele si ciresele: se mananca cu mana, bob cu bob. Samburii si coditele de cirese si de visine se pun pe farfurie. Strugurii se mananca cu samburi si pielita. Piersicile: se taie in doua, se indeparteaza samburele si se mananca cu cutitul si furculita. Prunele si caisele: le deschidem cu mana, scoatem samburele si mancam fiecare jumatate. Portocalele, mandarinele, clementinele: le taiem coaja in forma de stea, scoatem fructul si-l separam in felii pe care le mancam cu mana. Bananele: se dezveleste miezul si se mananca cu mana sau, daca sunt prea moi, cu cutitul si furculita. Pepenii si ananasul: sunt serviti in felii si se mananca cu furculita, in afara de cazul exceptional in care ananasul este foarte dur si justifica folosirea cutitului. In Grecia, ni se recomanda sa curatam pepenele de coaja si sa-l servim intr-un castron mare, taiat in cuburi mici; se mananca cu furculita. Kiwi: se taie in doua, iar miezul se mananca cu lingurita. In concluzie: la masa, fructele se mananca numai cu ajutorul cutitului, furculitei sau linguritei. Muscam cu pofta numai cand suntem in livada.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.