Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cat e de mare Universul
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arhipelagul Franz Josef
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parintii matematicii - Istoria antica a Arabiei
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancarea japonezilor trebuie sa fie frumoasa partea I
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Linguri comestibile
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetati dobrogene in negura istoriei – Mircea Taiss
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Otomani, mogoli si mauri - Marile imperii musulmane
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania si dictaturile ei – Miscarea Legionara
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kayseri-Turcia
1.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul Burzynski: Cancerul este o afacere
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Domeniile Ostrov

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.09.2016  Adauga la favorite 534 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Taramul mirific al Ostrovului a tainuit si a transmis din vechi timpuri o cultura a vitei-de-vie si a vinului, ce a fost readusa la viata de noii proprietari ai S.C. Ostrovit S.A.
Domeniile Ostrov sunt situate in sud-vestul judetului Constanta, de-a lungul malului drept al Dunarii, pe terasa superioara, avand o lungime de 30 de km. Expunerea dealurilor si luciul Dunarii confera culturii vitei-de-vie conditii foarte bune pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate deplina si sa indeplineasca toate caracteristicile organoleptice si fizico-chimice, necesare obtinerii unor vinuri de inalta calitate.

Actualii proprietari au reusit cu succes sa aduca plantatia viticola si tehnologia de vinificare la standarde europene, astfel ca drumul ce trebuie urmat pentru a realiza un vin de calitate superioara sa indeplineasca cele mai exigente conditii, imbutelierea vinului Domeniile Ostrov realizandu-se in cadrul cramei proprii. Vinurile obtinute in aceasta podgorie au particularitati de noblete si originalitate, care le confera o personalitate puternica si distinsa. Vinurile Domeniile Ostrov respecta si promoveaza cerintele de calitate ale Uniunii Europene. Calitatea superioara este garantata de Uniunea Europeana, prin certificarea ce atesta denumirea de origine controlata si indicatia geografica (D.O.C.-C.M.D. Oltina).

Gama vinurilor Domeniile Ostrov prin larga sa varietate, poate satisface cele mai exigente gusturi, de aceea sloganul nostru este: "Vin...pentru tine!"
Vasta istorie si experienta sunt o stare de fapt la Domeniile Ostrov. In ciuda acestui aspect, “Domeniile Ostrov" este numele unei case de vinuri tinere. Traditia este un avantaj, in masura in care aceasta este incorporata unei filosofii noi, proaspete si originale. Scopul nostru este acela de a surprinde degustatorul prin prospetimea vinurilor noastre, prospetime care sa “tradeze" o intelegere profunda a vinului, o imbinare a vechii noastre traditii cu tot ceea ce are mai bun de oferit prezentul.

Istoria locului si istoria vinului si a vitei-de-vie din aceasta regiune nu pot fi considerate ca fiind doua aspecte diferite. Izvoarele arheologice ne-au aratat faptul ca, inca de acum cel putin 3000 de ani, regiunea cunoscuta astazi ca fiind Ostrovul a fost sinonima cu viticultura si, implicit, cu vinificatia. De-a lungul timpului, sub diferite forme, la Ostrov s-a facut vin.

Cultivarea se facea pe suprafete mari, ceea ce a impus viticultura ca fiind un element distinctiv pentru viitoarea provincie romana. Dupa cucerirea Daciei, administratia romana a introdus noi sortimente de vita-de-vie si noi procedee de taiere si practici de vinificatie. Cu toate masurile pe care le-ar fi luat Burebista si Deceneu in privinta desfiintarii viilor, se stie cu siguranta ca, la venirea romanilor in Dacia, cultivarea vitei-de-vie se practica pe suprafete intinse de teren. Ulterior, de-a lungul secolelor, vita-de-vie a continuat sa prezinte un mare interes pentru localnici. Cultivarea ei nu a incetat nicio clipa, nici in perioada migratiei popoarelor, nici in secolele de ocupatie turceasca a Tarilor Romane.

Se stie ca romanii au avut o campanie grea la Dunarea de Jos, intre anii 101-102 si 105-106. Din epoca Flaviilor pana in vremea lui Traian, la Durostorum este atestata cohors II Flavia Brittonum, al carei castru nu s-a putut preciza pe teren pana acum. In timpul celui de-al doilea razboi daco-roman, imparatul Traian a dislocat in regiunea actualei localitati bulgaresti Silistra o unitate de elita a armatei romane, pentru a contracara rezistenta luptatorilor bastinasi. Sosirea Legiunii XI Claudia pe malul Dunarii este atestata in anul 105.
Cultura vitei-de-vie pentru romani tinea nu numai de lucrul manual, ci si de o intreaga spiritualitate, arta si mentalitate care a marcat profund aceasta civilizatie. Vinul se regaseste in diversele creatii artistice si in sculpturile romane, iar totul sta sub semnul lui Bachus, caruia, conform legendei, in vene ii curgea vin si nu sange. Descoperirile facute in zona au scos la suprafata mai multe reprezentari ale lui Bachus si ale ciorchinelui de strugure.
De la legiunea si ulterior administratia romana, ce a incurajat si modernizat viticultura si vinificatia, trecand prin Evul Mediu, prin schimbarile modernitatii de rit francez, prin sistematizarea comunista si, in cele din urma, pana la momentul prezent, cand, la Domeniile Ostrov, toate cele enumerate mai sus sunt preluate, invatate si incorporate in marea zestre culturala si istorica a acestui loc.

Majoritatea podgoriilor au un farmec aparte si implicit o traditie istorica, asa cum o demonstreaza Domeniile Ostrov. Centrul viticol Ostrov este situat in sud-vestul judetului Constanta, de-a lungul malului drept al Dunarii, pe o lungime de 30 km, si este marginit la sud de frontiera cu Bulgaria. Relieful, hidrografia si climatul zonei contribuie la formarea unui rod generos si a unui vin special. Ostrovul este atestat documentar ca fiind una dintre cele mai vechi zone viticole din tara, fiind mentionate avantajele reliefului si climatului pentru cultivarea vitei-de-vie.

Producatorul de vinuri Domeniile Ostrov este patronat de catre omul de afaceri Horia Culcescu din anul 2001. Din 2005 si pana acum, la Domeniile Ostrov s-a investit pentru reconversia plantatiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigatii, dotarea cu echipamente si utilaje specifice. De asemenea, cele doua statii de vinificatie Ostrov, respectiv Lipnita au fost aduse la standarde moderne.

DOMENIILE OSTROV REPREZINTA BRANDUL SUB CARE OSTROVIT S.A. PRODUCE VINURILE DIN PODGORIA OSTROV.
Soiurile care se cultiva la Domeniile Ostrov sunt urmatoarele: Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Syrach si Rebo pentru vinurile rosii. Pentru vinurile albe se cultiva soiurile: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling Italian, Muscat Ottonel si Cramposie.
Principalele game de vinuri marca Domeniile Ostrov sunt urmatoarele: Domeniile Ostrov Reserve, Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Pacuiul lui Soare, Domeniile Ostrov, Premiat, Labyrinthum si Vinaria Ostrov.

In prezent, Domeniile Ostrov are o suprafata agricola de aproximativ 2000 de hectare, cu un areal viticol de 1200 de hectare, 400 de hectare livada (cais, piersic, mar, prun, cires, visin, nuc), 150 de hectare de teren arabil ce urmeaza a fi plantate si 200 ha de sere. Domeniile Ostrov include cele doua mari centre : Ostrov, cu un total de cinci ferme si o suprafata de circa 600 ha si Lipnita, cu un total de noua ferme si o suprafata de circa 1000 ha.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.