Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pisicii jucause
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faze haioase cu pisici ce se baga peste tot
1.593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Si pisicile...dorm
4.929 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Pisicile si...apa
4.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Pisicile inteligente
2.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de laura
 
  Crabul si pisicile
3.782 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile vs brazii de Craciun
968 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile au talent
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand pisicile se comporta ca oamenii
3.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animale Funny
 

 

De ce se baga pisicile in cutii?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.12.2016  Adauga la favorite 1.384 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Iata motivele pentru care pisicile sunt atrase de cutii:

Studierea mintii feline este dificila, din cauza faptului ca pisicile nu sunt cei mai buni subiecti testati. Studiile realizate pe parcursul a 50 de ani ne-au aratat faptul ca pisicile domestice au nevoie de confortul si securitatea oferite de spatiile inchise. Cutiile sau alte locuri inchise pot avea un impact profund asupra comportamentului si psihologiei pisicilor.

Un lucru important de retinut este faptul ca pisicile nu se pricep la rezolvarea conflictelor. Micile feline domesticite nu pot dezvolta strategii de solutionare a conflictelor, cum fac alte specii, asa ca incearca sa ocoleasca intalnirile neplacute, prin evitarea altor persoane sau animale. Un studiu realizat la Universitatea Utrecht din Olanda s-a concentrat pe activitatea catorva pisici domestice de la un adapost de animale.
Unul dintre cercetatori a oferit cutii pentru un grup nou de pisici de la adapost, iar alt grup de pisici a fost privat complet de cutii. A fost descoperita o diferenta semnificativa intre nivelurile de stres ale pisicilor care au avut la dispozitie cutiile si cele care nu. Pisicile in cutii s-au adaptat mai repede la noul mediu, au fost mai putin stresate si au fost mai interesate de interactiunea cu oamenii.

Rezultatele acestui studiu sunt doar o confirmare a unui lucru pe care il stiam pana acum - atunci cand sunt in situatii stresante, pisicile se retrag si se ascund. Aceasta este o strategie comportamentala a speciilor pentru a face fata schimbarilor mediului si factorilor de stres.

In loc sa rezolve problemele, pisicile prefera sa fuga de probleme sau sa le evite cu totul. Cutiile reprezinta adesea zone sigure, unde sursele care au cauzat pisicilor stari de anxietate, ostilitate sau atentie nedorita dispar. Chiar daca explicatiile acestea transforma obsesia pisicilor pentru cutii intr-un simptom al pisicilor stresate, va putem spune, din propria experienta, ca pisicile nu au parut prea stresate cand au descoperit o noua cutie in preajma lor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.