Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PLACINTA CU IAURT SI FOI SUBTIRI
706 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta dobrogeana, ca la mama acasa
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta Beurek armeniana
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu praz si sunca
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suboreyi (placinta turceasca)
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Merdenele cu branza
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu iaurt
2.130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu gris si lapte (Galatopita)
2.375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta de ciuperci si crusta de cartofi
1.454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu spanac si branza -
1.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Aperitive cu foi subtiri de placinta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2017  Adauga la favorite 2.025 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente
Pungute tailandeze
foi subtiri de placinta
bacon afumat
ciuperci
crema de branza
chives oparit
dupa gust sare si piper
Cupe asiatice
foi subtiri de placinta
carne tocata
ardei gras galben
ardei gras rosu
ardei gras verde
ceapa
unt topit
ulei
dupa gust sare si piper
usturoi granulat
Pachetele cu legume
foi subtiri de placinta
ardei gras rosu
ceapa
ciupercute
morcov
ulei
sare si piper
usturoi granula


Aperitive cu foi subtiri de placinta – pungute tailandeze

pungute tailandeze aperitive cu foi de placinta
Prajim baconul afumat intr-o tigaie la foc mediu pentru aproximativ 2 minute dupa care adaugam ciupercutele . Baconul si ciupercutele se taie in cubulete mici pentru ca foile subtiri de placinta sunt fragile. Lasam baconul cu ciupercutele pe foc pana cand apa lasata de acestea o sa scada complet.
Le transferam intr-un bol si adaugam crema de branza , amestecam dupa care condimentam cu sare si piper si avem umplutura pentru pungutele tailandeze. Desigur ca eu am preparat acest aperitiv cu aceste ingrediente insa puteti sa le inlocuiti cu orice altceva doriti si sa ajustati cantitatile in functie de preferinte.
Trecem la formarea pungutelor si punem aproximativ o lingura de umplutura pe o foaie de placinta. Unim capetele opuse , tinem strans si legam cu un fir de chives oparit (adica am bagat legatura de chives in apa fierbinte si am scos-o pe un prosop de hartie). Chives-ul se poate inlocui cu fire de ceapa verde iar foile de placinta pot fi inlocuite cu foi de orez sau foi pentru pachetelele de primavara.
aperitive cu foi subtiri de placinte pungute
Punem pungutele intr-o tava pe care o bagam in cuptorul preincins la 170 C pentru aproximativ 12-15 minute dupa care pot fi servite.

Aperitive cu foi subtiri de placinta – cupe asiatice

aperitive cu foi subtiri de placinta cupe asiatice
Punem putin ulei intr-un wok sau tigaie si adaugam ceapa taiata cu putina sare.Punem ardeiul gras (rosu,galben si verde) si lasam totul la foc pentru un minut dupa care adaugam carnea tocata.Condimentam cu piper si usturoi granulat.Lasam totul la foc mic spre mediu aproximativ 10 minute timp in care amestecam periodic ca sa nu se arda.
Transferam amestecul intr-un bol si ungem o tava pentru briose cu unt topit.Ungem o foaie cu unt topit dupa care punem o alta foaie peste.Aceasta foaie va trebui sa o punem in forma de romb,tot ce vom face este sa alternam asezate ca un romb si patrat.Pe scurt,avem 5 foi pe care le ungem cu unt si ca sa avem colturi estetice le vom aseza sub forma de patrat si romb.
Punem foile in tava si le ungem cu ou batut.Le umplem cu amestecul de carne tocata si legume si bagam tava in cuptorul preincins la 170 C pentru 15 minute.Le scoatem din cuptor si presaram patrunjel dupa care cupele asiatice pot fi servite.

Aperitive cu foi subtiri de placinta – pachetele cu legume

aperitive cu foi subtiri de placinta pachetele
Punem ulei in wok sau tigaie pentru a cali legumele.Punem ceapa , morcovul si ardeiul dupa care care amestecam putin si condimentam cu sare.Le lasam la foc mediu aproximativ un minut si adaugam ciupercutele taiate.Le lasam la foc pana cand o sa scada toata apa lasata de ciupercute.Condimentam cu usturoi granulat si piper dupa care amestecam si transferam continutul intr-un bol.
Luam o foaie de placinta si o asezam in pozitia unui romb.Punem doua linguri de legume si aducem coltul foii peste acestea si trageam dupa care rulam pana la nivelul colturilor laterale.Acoperim din ambele parti si ungem la capat cu ou dupa care rulam.
aperitive cu foi subtiri de placinta ou
Punem pachetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care le ungem cu ou batut. Bagam tava in cuptorul preincins la 170 C pentru 10-12 minute dupa care aperitivele se pot servi.
Aceste aperitive cu foi subtiri de placinta se pot servi calde sau reci dar va recomand sa le serviti cat sunt calde alaturi de sos de soia sau un sos dulce de chilly.Din aceeasi gama va aduc in atentie o reteta de aperitive festive , reteta de aperitive pentru sarbatori si ocazii speciale!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.