Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce se intampla in creierul Alzheimer?
350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guta.
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce NU este bine sa mananci ZAHAR
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cata ceapa ar trebui sa fie mancata pentru a fi un medic
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ZAHARUL HRANESTE CANCERUL ?
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai periculoase boli provocate de plombele dentare
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colesterol marit? Redu-l cu ceai verde!
573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de alcool la diabetic
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de alcool la diabetici
830 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile mustului.
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Legatura dintre Alzheimer si consumul excesiv de zahar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2017  Adauga la favorite 984 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Boala Alzheimer afecteaza din ce in ce mai multi oameni, din cauza cresterii longevitatii oamenilor. Cercetatorii au reusit sa descopere un factor important care duce la aparitia acesteia, dar si cum poate fi evitata boala.

Oamenii care au o dieta foarte bogata in zahar au un risc mai ridicat de a dezvolta boala Alzheimer. Pentru prima oara, cercetatorii au stabilit o legatura intre zaharul din sange si starea neurologica degenerativa, informeaza Telegraph.



Excesul de zahar afecteaza o enzima vitala, implicata in raspunsul inflamator din stadiul incipient al bolii, spun cercetatorii de la Universitatea Bath. Nivelul anormal de zahar din sange, cunoscut si sub numele de hiperglicemie, este o caraceristica foarte bine-cunoscuta a diabetului si a obezitatii. De asemenea, este stiut si ca pacientii cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta Alzheimer, deoarece proteinele anormale vor forma placi si incurcaturi in creier.

Acum, cu toate acestea, oamenii de stiinta au deslusit legaturile moleculare specifice dintre glucoza si boala Alzheimer, sugerand ca oamenii care sunt consumatori excesivi de zahar, dar nu sunt diabetici, vor avea un risc ridicat de a dezvolta Alzheimer. Acestia au luat probe din creierele unor oameni bolnavi, dar si din cele ale unor oameni sanatosi, iar descoperirile au fost unele pe masura. In fazele incipiente ale bolii Alzheimer, o enzima numita factorul de inhibitie al migrarii macrofagelor (MIF) este deteriorata printr-un proces numit glicare.

Cercetatorii cred ca inhibitia si reducerea activitatii MIF, cauzate de glicare, ar putea fi “punctul critic" in evolutia bolii. Ei au observat si ca, pe masura ce boala avanseaza, glicarea acestor enzime creste.

“Am aratat ca aceasta enzima este deja modificata in creierul uman de catre glucoza, chiar din primele stadii ale bolii Alzheimer. Acum investigam daca putem detecta schimbari similare in sange. In mod normal, MIF ar putea fi o parte a raspunsului imun la acumularea de proteine anormale in creier si credem ca, din cauza daunelor produse de zahar, unele functii ale MIF sunt reduse, iar altele sunt complet inhibate, ceea ce ar putea fi punctul critic ce permite Alzheimerulu sa se dezvolte", a declarat profesorul Jean van den Elsen.

La nivel mondial sunt in jur de 50 de milioane de oameni care sufera de Alzheimer iar, pana in 2050, numarul lor ar putea ajunge la 125 de milioane de oameni.

“Excesul de zahar este cunoscut ca fiind rau pentru noi si provoaca diabetul si obezitatea, dar posibilele legaturi cu Alzheimerul sunt inca un motiv pentru a controla consumul de zahar", a mai spus Omar Kassaar.

Studiul a fost realizat de Dunhill Medical Trust si s-a bazat pe studierea tesuturilor cerebrale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.