Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tarta cu zmeura
1.472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
  Tarta sarata cu urda si marar
1.063 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aluat pentru tarta sarata
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macaroane cu branza sarata
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta delicioasa cu cirese proaspete
177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu crema de mascarpone, pepene galben si verde
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta rapida cu branza sarata si lapte batut
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TARTA CEAPA cu ALUAT DE CASA
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu ciocolata
2.938 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paloma Faith coace o tarta !
2.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tarta sarata cu branzeturi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.05.2017  Adauga la favorite 1.246 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
NGREDIENTE TARTA APERITIV CU BRANZETURI
250 g de faina
125 g de unt foarte rece, taiat in cubulete
un ou rece
150 g de branza telemea rasa
100 g de cascaval ras
50 g de parmezan razuit
50 g de branza moale de capra
200 ml de smantana pentru gatit
4 oua
o lingurita cu seminte de chimen
sare
piper proaspat macinat


Facem crusta crocanta pentru tarta – in vasul robotului pregatit pentru framantat punem faina, un sfert de lingurita cu sare si untul foarte rece, scos direct din frigider si cu minim 80% grasime si mixam. Cu cat untul este mai gras si deci contine mai putina apa, cu atat aluatul va fi mai fraged. Daca nu aveti robot folositi 2 furculite sau 2 cutite sau chiar si varful degetelor insa, trebuie sa amestecati foarte rapid pentru ca untul sa nu se incalzeasca. Din cand in cand adunam aluatul de pe peretii vasului si continuam sa mixam. Nu framantam mult, ci doar pana cand aluatul are un aspect nisipos, ca niste frimituri. Punem oul scos direct din frigider sau, pentru un aluat mai light, 4-5 linguri cu apa foarte rece puse una cate una, si continuam sa mixam pana cand aluatul incepe sa se lege si sa se stranga. Rasturnam compozitia pe o folie alimentara si o strangem rapid, pentru a nu se incalzi, pana cand obtinem o bila pe care o punem in frigider pentru minim 30 de minute.

Pregatim umplutura pentru tarta – punem oule intr-un castron, condimentam cu piper si sare (in functie de cat de sarate sunt branzeturile folosite) si le batem bine. Turnam smantana dulce, cu minim 30% grasime si omogenizam. Punem branza rasa, cascavalul si cam trei sferturi din parmezanul razuit si amestecam bine.

Incalzim cuptorul.
Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul fraged din frigider, il desfacem din folie, il punem intre doua hartii pentru copt si il intindem cu sucitorul dinspre centru spre margini pana cand obtinem o foaie cu grosimea de 4-5 mm si diametrul de 35 cm, adica cat diametrul tavii pe care o sa o folosim plus marginile. Daca aluatul nu este suficient de rece, acesta se va lipi, iar daca este prea rece se va sfarama. Daca se rupe putin il adunam la loc in foma de bila, timp in care il incalzim usor cu mainile, si o luam de la capat. Daca devine lipicios, il mai lasam putin in frigider. Cel mai simplu il intindem intre doua hartii pentru copt, dar puteti sa o faceti si pe masa presarata cu faina, cat mai aproape de forma tavii pe care o folositi.

Rulam foaia de aluat pe sucitor si o desfacem deasupra formei pe care nu este nevoie sa o ungem (aluatul frantuzesc este suficient de gras). Apasam usor pe margini pentru ca aluatul sa nu se micsoreze (prea mult) la copt si il mulam pe forma pentru tarta, ridicandu-l si pe margini pana sus. Decupam marginile in exces, il intepam din loc in loc cu o furculita (pentru a nu se umfla la copt), punem deasupra o hartie pentru copt si umplem forma cu boabe de fasole, naut, orez sau bilute speciale.

Punem aluatul pentru tarta in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 12-13 minute, cat sa prinda culoare.

O scoatem din cuptor, indepartam hartia si greutatile puse deasupra si turnam peste ea compozitia pentru umplutura. Din loc in loc punem bucatele de branza moale de capra, presaram parmesanul ramas si semintele de chimen.

Punem tarta sarata in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana cand umplutura este legata, dar totusi putin moale, si rumenita.

O lasam sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi o putem felia frumos, fara sa se sfarame.

Servim tarta ca aperitiv la masa de pranz, la cina sau micul dejun sau, daca mai ramane, putem lua o feliuta din ea si a doua zi la birou sau scoala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.