Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:40
  Anuntul Telefonic 30 de ani - In gura presei / 2020
9.837 vizite - 1 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Anuntul Telefonic - Publica anuntul tau in 2 minute
1.433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Anuntul tau cu doar 10 bani pe an la anuntul.ro
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Anuntul Telefonic - anuntul.ro - Promo
1.567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
01:23
  Anuntul Telefonic - spot publicitar TV
2.813 vizite - 1 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Pur si Simplu - Anuntul Telefonic
1.346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Publica anuntul tau in 2 minute _Anuntul.ro
1.496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Publica anuntul tau in 2 minute
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Cauti o casa ? Pur su simplu....anuntul.ro
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Anuntul.ro PROMO
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Reclame
 

 

Marea publicitate in Anuntul telefonic, acum 27 de ani

 
 
 
 
 
Adaugat de oana 09.06.2017  Adauga la favorite 1.542 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
PROIECT SPECIAL. Romania in anunturi, acum 27 de ani: televizoare pe lampi, video, masline, Trabanturi si savuroase matrimoniale. Ce se vindea si ce se cumpara?

PROIECT SPECIAL. Cum arata Romania acum 27 de ani, prin anunturile de mica publicitate? Ce se vindea si ce se cumpara?

La masini, se vindeau Dacii, Trabanturi si Oltcit-uri. Rareori ceva din afara (un BMW din 1979 se vindea cu 1.200 de dolari). La electronice, inca se vindeau televizoare Diamant (alb-negru), Opera (pe lampi), dar si lampi TV. Videorecorderele si casetele video erau in top. O gramada de marci. Se gaseau inca magnetofoane. Si dublu radiocasetofoane. Se vindeau pana si sticle de Pepsi la mica publicitate.

Publicitate
Cele mai savuroase erau Matrimonialele si felul in care, la inceput de democratie, doritorii alegeau sa-si exprime dorintele. Mai pe ocolite, nu abrupt, direct, ca in anunturile zilelor noastre. Exemple, mai jos.

Marea publicitate era, de fapt, o mica publicitate cu font mai mare. Prezentau oferta, de la masline, cafea si tigari Kent si Assos, la blugi, parfumuri, lame de ras si gablonzuri. Multe SRL-uri din copilaria capitalismului romanesc, botezate pe masura vremurilor (departe de notiunea de brand de azi): T.F.P. SRL, STAC SRL. O.K. Import Export.

Turcia era mai aproape decat Occidentul. Se aducea "o gama larga de produse din Orientul Indepartat".

Exista si o "multinationala": Haribo, cu ceea ce astazi s-ar numi un "proiect special": un timbru cu ursuletul, monocolor, la calitatea vremii, inserat pe fiecare pagina din interior.

Programul TV incapea pe un sfert de pagina. Si era pe o saptamana! Era normal. In iunie 1992, erau doar TVR 1 si TVR 2, cu emisiuni celebre atunci: Reflectii rutiere cu Virgil Vochin (joia), serialul Dallas (duminica) si serialul Twin Peaks (sambata, de 20.35)

Pentru acest material sponsorizat au fost folosite anunturi si reclame publicate in 1992 de publicatia Anuntul Telefonic. Ziarul a aniversat 27 de ani, ocazie cu care a retiparit editii de la inceputuri.
Matrimonialele - curte prin anunturi
Ce parteneri si cautau romanii la anunturi, acum 27 de ani? "Casatoria"era invocata in mai toate anunturile, destul de serios formulate de catre domni si doamne (multi intelectuali si licentiati). Unele erau seci, clare in cerinte ("ofiter minion", "doamna nefumatoare", "nematerialista"), altele mai "curtenitoare:

EU, 40/178, atractiv, charmant, curajos, cu mult succes in meseria mea de inginer si iubitor de muzica, pictura, sport, te cauta pe tine, simpatica, frumoasa si intelegatoare de franceza si engleza.

Ce insemna un anunt mai "direct": "Manager bancar, 33/160/55, doresc economista (studenta) inteligenta, fascinanta, realista, uluitoare, weekend munte".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.