Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bustean de ciocolata,spuma
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura fara coacere, fara unt, se topeste in gura!
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PRAJITURA ECLER FARA COACERE
950 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura belgiana
2.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura desteapta cu ciocolata si frisca/
1.367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura de ciocolata cu branza(Reteta Raw)
2.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum facem Milkshakes de ciocolata
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura vieneza fara coacere
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bustean de ciocolata pralininat
1.067 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura fara coacere cu iaurt si mure | Adygio Kitchen
1.792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Prajitura fara coacere cu ciocolata si frisca

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.06.2017  Adauga la favorite 1.129 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente
Ingrediente Strat de biscuiti
biscuiti simpli
1 l lapte
150 g faina
250 g unt
150 g zahar
100 g ciocolata amaruie
50 g cacao
1 lingurita extract de vanilie
Ingrediente insiropat
200 ml lapte
1 lingura miere
Ingrediente Strat de Frisca
250 ml frisca lichida
1 lingurita extract de vanilie



Incepem cu prepararea cremei si pentru asta punem faina intr-o cratita si adaugam cacaua si zaharul . Amestecam si adaugam treptat laptele timp in care amestecam continuu . Punem cratita la foc mediu si o vom lasa pana cand compozitia va capata consistenta unei budinci . In tot acest timp amestecam continuu . In momentul in care consistenta compozitiei este asemanatoare cu cea a unei budinci reducem temperatura sau flacara aragazului si adaugam ciocolata.

Amestecam pana la topirea acesteia dupa care adaugam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Stingem focul si amestecam pana cand untul se va topi . Luam cratita deoparte si adaugam extractul de vanilie , extract ce poate fi inlocuit cu esenta de vanilie , pastaie sau zahar vanilat . Crema este gata si pregatim laptele aromat. Punem laptele intr-un bol mai incapator si adaugam mierea . Amestecam putin si bagam bolul in cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde.

Avem nevoie de o tava in care sa punem folie alimentara.Tava pe care o folosesc este de 20/30 cm. Trecem biscuitii prin laptele aromat si asteptam sa se scurga excesul dupa care ii punem in tava.Eu am pus 16 biscuiti si jumatate pentru fiecare rand de biscuiti,spatiile goale le umplem cu biscuiti rupti.Acoperim stratul de biscuiti cu 2-3 polonice de crema calduta.Distribuim crema cu o pensula pe toata suprafata biscuitilor.
Incepem cel de-al doilea strat de biscuiti,trecuti si acestia prin laptele aromat.Acoperim cu inca 2-3 polonice de budinca , budinca pe care o vom distribui pe toata suprafata cu ajutorul unei pensule.

Repetam aceeasi pasi pana cand vom avea 5 straturi de biscuiti, al 5-lea strat insa nu va fi acoperit cu crema de ciocolata. Acoperim tava cu folie alimentara dupa care o bagam la frigider pentru minim 6 ore, cel mai bine ar fi sa o lasati la frigider peste noapte.
Scoatem tava de la frigider si ne ocupam de stratul de frisca. Batem frisca pana cand devine ferma. Frisca lichida trebuie sa fie rece de la frigider , la fel si vasul in care o bateti. Acesta trebuie sa fie curat si uscat, de preferat este un bol de metal sau sticla. Se adauga si extractul de vanilie care poate fi inlocuit cu esenta de vanilie, pastaie, vanilie macinata , pasta sau zahar vanilat.

Indepartam folia alimentara si acoperim tava cu un tocator sau platou dupa care intoarcem tava cu tot cu platou , respectiv platou. Punem frisca si o distribuim.Eu am pus-o sub forma unui strat uniform insa puteti sa o puneti cu ajutorul unui cornet cu care sa realizati diferite forme. Punem din nou prajitura la frigider pentru o jumatate de ora dupa care o pudram cu cacao dar aceasta este optionala. Prajitura fara coacere cu ciocolata si frisca se poate taia si servi , pofta buna!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.