Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sanchezia speciosa (sanchezia)
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Liliac -Cum se planteaza corect liliacul
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roscova
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante care nu trebuie tinute in casa
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codieum variegatum.-copac de aur britanic
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mobila la comanda Bucuresti
1.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de mobilasmart
 
  Ingrijirea trandafirilor
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 plante care nu trebuie sa-ti lipseasca din dormitor,
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  cutii postale asocatii locatari -proprietari 0721462463
24.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARIANA MAILBOX
 
  Izolatie polistiren montaj cu spuma
1.139 vizite - 0 comentarii
adaugat de tampo
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Ardeiul ornamental

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.08.2017  Adauga la favorite 907 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ardeiul ornamental (Capsicum annuum) este o planta decorativa, de talie mica, ce este originara din America Centrala si de Sud. Planta este preferata multor impatimiti de gradinarit, deoarece din flori se formeaza ardei iute in forme variabile, in nuante de rosu, portocaliu si galben.

Fructe in culori variate
Frunzele ardeiului, in forma de lance, au aproximativ 12 cm si sunt de culoare verde intens. Florile albe si micute, ce apar primavara devreme, nu sunt spectaculoase, dar Capsicum annuum nu este renumit pentru inflorescenta, ci pentru roadele lui. Apogeul decorativ este atins toamna tarziu, cand se coc fructele. Pe toata perioada de dezvoltare, ardeii ofera un spectacol coloristic senzational, acestia schimbandu-si culoarea de la violet la rosu si portocaliu, pana la galben. Ardeiul ornamental este planta perfecta pentru a armoniza incaperile. Totusi, este bine sa nu amplasati astfel de plante in camerele copiilor, deoarece fructul este iute. Chiar daca este o planta anuala ce se usuca dupa caderea fructelor, ardeiul ornamental este foarte apreciat de specialistii in gradinarit datorita efectului optic extraordinar.

Umiditate redusa, in sezonul alb
Daca doriti ca ardeiul sa faca multe fructe si cat mai variat colorate, amplasati-l intr-un loc luminos. Adora sa fie rasfatat de razele solare, suportand temperaturi destul de ridicate. Vara se recomanda ca frunzele sa fie pulverizate cu apa de ploaie sau sa fie sterse cu bere cel putin o data pe luna. Din mai pana in septembrie se va uda la trei zile, fara a ineca planta. Pe parcursul iernii, rariti udarile pana la o data pe saptamana, lasand pamantul sa se usuce intre udari. Pentru a avea fructe frumoase trebuie sa feriti ardeiul ornamental de aparatele de incalzire artificiala. In plus, planta nu suporta fluctuatiile de temperatura.

Prefera ingrasamantul lichid
Chiar daca ardeiul ornamental este o planta ce face fructe, nu este deloc pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea. Solul in care este sadit Capsicum annuum trebuie sa fie alcatuit din pamant de gradina, turba, pamant de frunze si este necesar sa aiba in compozitie si 15% fertilizant organic pe baza de balegar si de alge. Ingrasamantul care ii prieste plantei este cel lichid si se pune o data la luna, urmandu-se indicatiile de pe eticheta produsului. Ardeiul nu este sensibil la daunatori, singurul care il poate distruge partial este paianjenul rosu.

Semintele se planteaza in februarie
In cazul in care cumparati ardeiul in ghiveci va trebui sa il transplantati intr-un vas mai spatios decat cele din comert, pentru a-si dezvolta mai bine radacinile. In lunile februarie-martie se planteaza semintele intr-un vas cu pamant si cu nisip umed, pana ce vor iesi primele firicele. Temperatura optima este cuprinsa intre 18 si 21 de grade Celsius. Pe la sfarsitul lunii martie se vor scoate rasadurile si se vor planta in ghivece separate. Pana ce nu vor fi transplantati in ghivece, ardeii nu necesita fertilizare. Genul Capsicum ornamentali include si ardei grasi si gogosari.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.