Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bunele maniere la masa.
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Octavian Paler- Avem Timp......
2.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
  Scrisoarea lui Albert Einstein catre fiica sa:
1.525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 lectii de viata de la Tolstoi
657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Horia-Roman Patapievici - Interviu cu Liviu Ciulei / 10
994 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Codul bunelor maniere 01
1.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secret Places of The Earth (By Argosax)
1.005 vizite - 0 comentarii
adaugat de annemary
 
  Miscarea Hippie si influenta sa - Dupa 59 de ani
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Eugene Ionescu : "Acest Bordel Formidabil" / 1973
1.759 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Citate celebre ale lui Albert Einstein
3.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de odette
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Sa invatam sa respectam plantele!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.09.2017  Adauga la favorite 3.747 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Scrieti numele plantelor cu majuscule, ca nume proprii. De exemplu Coada Calului, Coada Soricelului, Rochita Randunicii. Dobandind aceasta obisnuinta, ne vom raporta cu mai mult respect la natura si la roadele ei minunate, dintre care unele sunt si plantele!



Un alt termen corect este Flores tiliae (flori de tei) nu Tiliae flores (vezi cele doua volume editate de OMS, 1999-2001, Selected Medicinae Plants).Ca sa fiu si mai convingator o sa va spun ca folosirea majusculei pentru plante este si punctul de vedere al Academiei Romane".








Sa renuntam la arhaisme si exprimari gresite! Naturism, naturist sau naturopatie?



„Un exemplu clasic in aceasta directie este termenul de naturism, folosit astazi de multi diletanti, in mass-media, in reviste, in saptamanale de duzina, in titluri de reviste, magazine de produse naturiste etc.

In dictionarul medical (V.Rusu, Editura Medicala 2007) este termenul de naturopatie, mult mai corect cand ne referim la medicina si terapia naturala, nu naturista, termen introdus in limba romana de un diletant in 1985 – Editura Sport-Turism, care nu a avut curiozitatea sa consulte macar Dictionarul Larousse.



In toate limbile de circulatie internationala si nu numai, naturopatia se numeste: Therapie naturelle, Natural Therapz, Naturlische therapien, Heilphlanzen therapien, Termeszetgzogzvazsat etc.



In limba franceza, naturism este sinonim cu nudism. Nu negam termenul de nudism, dar are alta semnificatie: ceea ce practicam pentru a fi mai eficient, asa cum ne-am nascut, adica talazoterapia, helioterapia, aeroterapia, tratamentele cu namol, fitoterapia si dragostea. La modul simbolic este si nudismul spiritual, adica sa ne aratam lumii cu toate calitatile si defectele noastre pentru a nu fi fatarnici sau mincinosi.



Revenind la termenul de nudism, acesta a devenit si mai desuet, deoarece nu de mult timp in Franta exista secta nudistilor, care a fost fondata de un aventurier din Canada, Florian Ahtron, autointitulat profet, care propavaduia traiul in comun, in pielea goala, de la adolescenti pana la cei mai in varsta, indiferent de sex, dedandu-se la cumplite orgii (se pare ca si la noi a fost ceva similar).



In urma unei tragice intamplari, cand o adolescenta a nascut un copil in conditii precare, fara asistenta medicala si a murit, politia a fost alertata, iar “profetul" Florian Ahtron a fost expulzat".



Etnobotanice?



„Recent s-a introdus termenul de etnobotanice – produse care fac ravagii in randul tinerilor, definind astfel o serie de plante cu actiune halucinogena, termen care insa compromite etnobotanica – disciplina care se ocupa cu culegerea de denumiri populare ale plantelor, nomenclatura populara botanica".

Terapii alternative sau terapii integrative?



„Se mai foloseste termenul de alternativ (verb tranzitiv), care inseamna a reveni succesiv, a lua pe rand un medicament, unul in locul altuia, a schimba. Alternativ (adverb) inseamna ceva care alterneaza, cum este curentul care isi schimba sensul sau intensitatea in perioade regulate. Termenul de alternativa ofera posibilitatea de a alege intre doua sisteme sau solutii. Este valabil si in cazul in care suntem alergici la o anumita substanta a unui medicament.



La ora actuala, in ceea ce priveste medicina si terapiile, termenul cel mai potrivit este medicina si terapii integrative, care cuprinde totul, neexcluzand sistemul alopat".



Principii active sau substante active?



„ Se mai foloseste expresia principii active, in loc de substante active. Principiile sunt de ordin filozofic, religios. Plantele contin substante active.



Si alte asemenea….



Un o alta expresie des intalnita este virtutile terapeutice ale plantelor. Oricat de virtuoase ar fi plantele, ele au proprietati terapeutice. Virtutea este o forta morala. Nici proprietatile benefice nu este o exprimare fericita (vine din limba franceza),pentru ca avem o minunata expresie romaneasca-proprietatile binefacatoare".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.