Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Karlovy Vary
9 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GroYer Arber republica Ceha
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telc, Republica Ceha
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kralove -Cehia
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Taiwan
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cesky Krumlov, Republica Ceha
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bayerischer Wald-Cehia
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capul Verde
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angola
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bavaro Republica Dominicana.
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Karlovy Vary-Republica Ceha

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.11.2017  Adauga la favorite 281 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Legendele spun ca in secolul al 14-lea in timpul unei partide de vanatoare de cerbi, Carol al IV-lea, imparatul Sfantului Imperiu Roman, a descoperit intamplator izvoarele cu apa termala din zona castelului Loket, si dupa ce s-a asigurat de puterile curative ale acestor izvoare, a poruncit construirea unei colonii in imediata apropiere. Astfel, a luat nastere Karlsbad sau Karlovy Vary si care in secolul al 18-lea era considerat refugiul de lux al regilor si al intelectualilor europeni. Printre personalitatile celebre care au vizitat statiunea se numara Tarul Petru I (Petru cel Mare) al Rusiei, compozitorii germani J.S. Bach si L. van Beethoven, Maria Tereza, poetul si scriitorul J.W. Goethe, Paganini, Adam Mickiewitz, Sigmund Freud, Franz Kafka, pictorul ceh Alfons Mucha, Tolstoj, Gagain si multi altii.

In prezent, despre Karlovy Vary se stie ca este cea mai veche si cea mai importanta statiune balneara din Boemia de Vest, se afla la 360 - 390 metri deasupra nivelului marii, si este pozitionata la confluenta raului cu apa termala Tepla si al raului Ohre, considerat al treilea rau din Republica Ceha fiind totodata si un important afluent al Elbei. In limba ceha, "ohrat" inseamna a se incalzi, iar "tepla" are semnificatia de cald. Raul Tepla este alimentat de izvoarele minerale cu apa calda ce izvorasc din subteran si care detin proprietati curative deosebite, atragand astfel mii de turisti veniti la bai pentru tratarea diferitelor boli ale aparatului locomotor, ale ficatului, ale pancreasului, ale vezicii biliare si ale tractului biliar, boli ale tractului digestiv, tulburari metabolice, diabet, guta, parodontita, boli neurologice etc.
Totodata, statiunea este cunoscuta si pentru evenimentele culturale si sportive ce se organizeaza in fiecare an, pentru cursele de cai care au devenit o traditie incepand cu secolul al 19-lea, cat si pentru festivalul international de film ce are loc anul in luna iulie, prilej cu care localnicii va vor indica hotelurile si locurile frecventate de starurile celebre de cinema si va vor povesti cu mandrie cum ca in orasul lor s-au filmat scene pentru Casino Royale, al doisprezecelea film din seria James Bond.

In anul 1760, medicul David Becher a descoperit prezenta dioxidului de carbon in izvoarele minerale din Karlovy Vary si, observand ca acesta se evapora foarte repede din apa, a recomandat consumul apei termale direct de la sursa. Pentru a permite oaspetilor si turistilor sa isi urmeze tratamentul si pe vreme mai putin favorabila, s-au construit mici adaposturi si pavilioane care, cu trece timpului, pentru a gazdui un numar cat mai mare de vizitatori, au fost inlocuite cu colonade, sali de promenada acoperite si sustinute de coloane maiestoase, Karlovy Vary castigandu-si astfel si denumirea de orasul colonadelor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.