Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alexandru Tocilescu
1.561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  in memoriam-Eusebiu Stefanescu
1.552 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Saizescu-In memoriam
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Narghita
1.699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rona Hartner-In memoriam
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Costiniu In memoriam
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ioan Gyuri Pascu In memoriam
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nae Lazarescu - In memoriam
1.525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Andrei Blaier
1.624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baritonul Nicolae Herlea-In memoriam
1.431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

In memoriam Cristina Stamate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2017  Adauga la favorite 990 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Actrita Cristina Stamate a murit azi 27 nov. dimineata, la varsta de 71 de ani, fiind internata in Spitalul Floreasca. Cristina Stamate s-a nascut pe 8 februarie 1946.
Actrita recunoscuta, a jucat in sute de roluri in piese de teatru si film, productii de televiziune, a scris o carte de eseuri.
Supranumita "Sufletul teatrului de estrada din Bucuresti", Cristina Stamate si-a dorit mai intai sa devina avocat. Chiar s-a pregatit pentru Facultatea de Drept, insa a devenit studenta la Teatru.

„M-am facut actrita pentru ca examenul la Institutul de Teatru s-a dat inainte cu doua saptamani si pentru ca nu eram foarte hotarata. Eu imi doream sa devin avocata dar cei din jurul meu spuneau ce talentata sunt eu si cum ar trebuit sa ma fac eu actrita. I-am crezut pe cuvant si am dat la teatru si am intrat", a spus Cristina Stamate la Digi24.

A fost inceputul unei cariere ce s-a intins pe o jumatate de secol. Publicul i-a admirat zambetul inconfundabil in sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit insa la Teatrul de Revista Constantin Tanase, in paralel cu aparitiile la emisiuni de televiziune. Cristina Stamate nu a lipsit nici de pe mare ecran - a facut parte din distributia filmelor "Grabeste-te incet" si "Secretul lui Bachus".

Viata personala si-a tinut-o departe de ochii publicului. S-a casatorit la doar 20 de ani. A divortat, discret, 11 ani mai tarziu. „Merita sa iubim oamenii si atunci cand ei nu ne iubesc", spunea Cristina Stamate, al carei motto personal era "Mie imi pasa!".

In 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A infiintat si un club de teatru, unde si-a reluat o pasiune mai veche - sa predea copiilor. In 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operatie pe cord deschis.Cristina Stamate: „Am invatat ca ne nastem, traim si murim singuri. Pentru asta m-am educat sa nu jelesc niciodata daca sunt singura, sa nu ma apese singuratatea. Am invatat ca nu trebuie sa disper in nicio secunda a vietii mele, sa nu cred ca drumurile se inchid pentru totdeauna."

preluat dupa Digi 24


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.