Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Adolf Hitler -Klara Hitler despre fiul ei
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata si moartea amantei lui Hitler
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arhitectul lui Hitler
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hitler falsificatorul
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aurul dacic: Poveste sau realitate?
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul Aldebaran
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istorie, stiinta, dezvaluiri ✗ Daniel Roxin
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incursiune arta -pierderi.Hitler dealar de arta
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce s-a intamplat cu AURUL ROMANIEI?
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Aurul lui Hitler

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.11.2017  Adauga la favorite 758 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La 30 aprilie 1945, Adolf Hitler, unul dintre cei mai de temut dintre dictatori isi gasea sfarsitul. Moartea sa invaluita in mister a ramas unul dintre subiectele favorite a unora dintre istorici dar, mai mult decat atat, ceea ce acesta a lasat in urma e inca sub semnul intrebarii.

La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Berlinul era atacat zi si noapte. Trupele sovietice ajunsesera de ceva timp in Germania si se pregateau sa invadeze orasul. Oamenii lui Hitler, desi ramasesera destul de putini au incercat din rasputeri sa salveze averea Fuhrerului.

Hitler reusise sa stranga o avere enorma insemand lingouri de aur, opere de arta si valuta. Tot ceea ce Hitler reusise sa stranga avea acum sa fie luat de americani si sovietici, insa Goebbels, mana dreapta a lui Hitler impreuna cu Walther Funk, presedintele bancii centrale a Germaniei, Reichsbank , au decis ca aurul nu putea ramane la Berlin, cel mai bine era sa fie mutat in sudul Germaniei. La cerea celor doi, tot aurul a fost incarcat sub atenta supraveghere a directorului bancii, Georg Netzeband care va intocmi un raport cu tot ceea ce fusese pus in camioane.
Drumul
Camioanele au fost incarcate cu 385 de saci, continand 770 de lingouri de aur, bacnote si matrite si trebuiau duse initial la Munchen dar instructiunile nu erau precise. Din cauza incarcarii excesive si faptului ca frontul german ceda, convoiul era obligat sa circule doar noaptea pe distante mici si sa ocoleasca prin Boemia. Singurul loc unde, se pare, aurul era in siguranta era „Fortareata Alpilor". Aici, convoiul a fost intampinat de generalul Pfeiffer care nu dorea sa ascunda aurul doar de americani ci de germani insusi.
Generalul Pfeiffer a ascuns temporar aurul, valuta si 150 milioane de dolari si o alta parte, 96 de saci cu valuta, 56 de lazi cu lingouri si monede au fost ascunse in gropi de aproximativ 3 metri captusite cu scanduri impotriva umiditatii. Presiunea cea mai mare a fost asupra lui Georg Netzeband caruia generalul Pfeiffer a refuzat sa-i emita o chitanta cu primirea convoiului. La sfarsitul raportului intocmit de Netzeband, acesta consemneaza faptul ca nu stie unde se afla transportul datorita faptului ca nu a primit o chitanta.
Cautatorii de comori
Misterul nedeslusit al aurului lui Hitler a atras de-a lungul timpului o multime de cautatori de comori. Insa, primii care au inceput cautarile au fost americanii care au aflat de aur la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Germania a fost invinsa. Acestia au interogat zeci de ofiteri pentru a afla unde ar putea fi ascuns aurul. In cele din urma americanii au reusit sa gaseasca comoara ingropata insa misterul a ramas in jurul celeilate parti a comorii despre care cercetatorii cred ca a luat-o generalul Pfeiffer, care, dupa ce a ascuns comoara s-a intors si a recuperat-o.
Americanii nu au fost singurii care au dorit sa detina aurul lui Hitler, sute de cercetatori, cautatori de comori incearca si astazi cu cele mai noi metode sa descopere macar un indiciu care sa-i duca spre adevaratul loc unde ar putea fii aurul, asta daca afirmatia conform careia generalul Pfeiffer s-a intors dupa comoara nu ar fi adevarata, lucru greu de demonstrat, avand in vedere ca generalul a luat secretul cu el in mormant.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.