Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
00:58
  Stanley Kubrick
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de dida
 
01:30
  "The Shining" Stanley Kubrick / 1997
1.476 vizite - 0 comentarii
adaugat de dida
 
01:31
  "Colour Me Kubrick" Trailer
1.915 vizite - 1 comentarii
adaugat de soimul
 
02:14
  Ce a patit Domnisoara Kirk Douglas (Colour me Kubrick)
2.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de soimul
 
01:36
  John Malkovich in rolul lui ....Stanley Kubrick ?
1.915 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Cararile gloriei (SUA 1957) Stanley Kubrick
1.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Spartacus (SUA 1960) Stanley Kubrick 161 min
794 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:16
  Color Me Kubrick - A True Story...
1.494 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Cararile gloriei (SUA 1957) cu Kirk Douglas /
2.434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:51
  Colour Me Kubrick: A True...ish Story
1.889 vizite - 0 comentarii
adaugat de soimul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Stralucirea (SUA 1980) Thriller Stanley Kubrick

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.01.2018  Adauga la favorite 627 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.4
   
 
The Shining (1980)

IMDB: 8.4
Regia
Stanley Kubrick

Ingenioasa ecranizare de catre Stanley Kubrik a romanului omonim a lui Stephen King a adus faima durabila atat scriitorului, cat si regizorului si l-a propulsat pe Jack Nicholson printre superstarurile Hollywoodului.

Racnetul sau rau prevestitor 'Heeeeeeeeere's Johnny!' a devenit una dintre cele mai faimoase scene din istoria cinematografului, una care ne ingheata sangele in vine. Jack Torrance (Jack Nicholson), un alcoolic care vrea sa se lase de bautura, ii ia cu sine pe sotia sa Wendy (Shelley Duvall) si pe fiul lor Danny (Danny Lloyd) in hotelul Overlook, o cladire luxoasa din Muntii Stancosi de care a fost angajat sa aiba grija in afara sezonului turistic.

Pe masura ce saptamanile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinatii terifiante. Danny, inzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care isi da seama ca hotelul a fost scena unor crime sangeroase cu multi ani inainte. Apoi, Jack incepe sa se afunde tot mai adanc in nebunie. Desi nu-si recunoaste crizele, cu fiecare halucinatie, comportamentul devine din ce in ce mai instabil, mai violent si mai brutal. Derutata de atitudinea interiorizata a lui Danny si de purtarea irationala a lui Jack, Wendy este ultima care rezista. In final ea devine dureros de constienta de pericolul care il ameninta si, in ciuda spaimei sale isterice, reuseste sa supravietuiasca impreuna cu copilul.

In cuvintele lui King, cartea este 'doar o mica povestire despre pana de inspiratie a scriitorului'. Colaborand la elaborarea scenariului cu romanciera Diane Johnson, Kubrick insista asupra temei comunicarii/iluziei, pe care o amplifica prin numeroase simboluri. Tema aceasta apare recurent in film, partial in capacitatea psihica a lui Danny de a 'straluci' dar si prin motivul nebuniei galopante a lui Jack.

Un film intunecat, nelinistitor si claustrofob. Kubrick isi etaleaza maiestria, creand o atmosfera de groaza profunda. Alegandu-si cu atentie unghiurile de filmare si ritmul, regizorul ne starneste spaima. Ca orice capodopera, 'The Shining' isi depaseste statutul de ecranizare, devenind nu doar un film Kubrick clasic - imagini aeriene spectaculoase, manuirea fenomenala a culorilor in maniera simbolica, o multime de oglinzi si labirinturi, toate amplificate de o coloana sonora memorabila si inegalabila scenografie a lui Roy Walker -, ci un film clasic al genului horror modern.

In mod ciudat, Stephen King nu a fost tocmai fericit de felul in care Kubrick i-a interpretat povestea despre deteriorarea simtului realitatii si al nebuniei. In 1997 el a scris, impreuna cu Mick Garris, scenariul unui miniserial de televiziune care respecta cu fidelitate romanul.

Distributia

Jack Nicholson
John Daniel Torrance

Shelley Duvall
Wendy Torrance

Danny Lloyd
Danny Torrance

Tony Burton
Larry Durkin

Scatman Crothers
Dick Hallorann

Barry Nelson
Stuart Ullman

Anne Jackson
Doctor

Philip Stone
Delbert Grady

Barry Dennen
Bill Watson

Joe Turkel
Lloyd, barmanul
David Baxt
padurar #1

Burnell Tucker
politist


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.