Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prajitura cu nuca
2.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura de vis
1.928 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Briose cu nuca si ciocolata
1.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Sorina Cuisine
 
  Islere cu ciocolata
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu morcov si ciocolata
2.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu ciocolata si rahat
1.660 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura perfecta din 2 ingrediente
66 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bustean de ciocolata,spuma
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura Coca Cola
2.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crema de ciocolata cu lapte
1.514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Prajitura de vis cu nuca si ciocolata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.02.2018  Adauga la favorite 1.062 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente
Ingrediente blat cu nuca de cocos
10 buc albus
250 g nuca de cocos
100 g faina
250 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 praf sare
Ingrediente blat cu nuca
6 buc oua
160 g nuca macinata
60 g faina
140 g zahar brun
20 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 praf sare
Ingrediente crema
10 buc galbenusuri
450 g unt la temperatura camerei
250 g zahar pudra
20 g amidon
100 ml lapte
50 g cacao
1 lingura esenta de rom
Strat de biscuiti
biscuiti simpli
200 g ciocolata
175 ml cafea indulcita
50 ml ulei
50 ml rom
Ingrediente glazura
200 g ciocolata amaruie
50 ml ulei
100 g ciocolata alba
20 ml ulei



1.Se amesteca faina cu nuca de cocos si praful de copt dupa care se lasa deoparte.Apoi se bat albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma tare.In momentul in care am obtinut spuma,adaugam extractul de vanilie(vezi aici cum se face extractul de vanilie acasa) si zaharul pudra treptat pana cand il vom termina timp in care mixam continuu.
2.Oprim mixerul si adaugam cate o lingura din amestecul de ingrediente uscate(faina,praf de copt si nuca de cocos).Amestecam cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.Dupa ce incorporam usor amestecul de ingrediente uscate,compozitia pentru blat este pregatita si avem nevoie de o tava unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt care la randul ei este unsa cu unt.Tava pe care am folosit-o eu este de 25/35 cm.Punem compozitia pentru blatul cu nuca in tava,dam cu tava de cateva ori de masa dupa care o bagam in cuptorul preincins la 175 C pentru 25 de minute.
3.Scoatem blatul cu nuca de la cuptor si il lasam sa se raceasca timp in care ne ocupam de cel de-al doilea blat,blatul cu nuca si cacao.

4.Amestecam nuca macinata cu faina,cacaua si praful de copt.Lasam acest amestec deoparte si batem ouale cu un praf de sare pana cand devin spumoase.Apoi adaugam extractul de vanilie si zaharul brun treptat timp in care mixam continuu.Dupa ce terminam de adaugat zaharul brun mixam aproximativ inca 5 minute si oprim mixerul.
5.Adaugam amestecul cu nuca treptat si de aceasta data amestecam cu ajutorul unei spatule cu miscari ample de sus in jos.Dupa ce am incorporat tot amestecul cu nuca,avem pregatita compozitia pentru blat si o punem intr-o tava(25/35 cm)unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt,si aceasta este unsa cu grasime pe interior.Dam cu tava de masa de cateva ori dupa care o bagam in cuptorul preincins la 170 C pentru 30 de minute.
6.Scoatem blatul de la cuptor iar acum ca avem cele doua blaturi pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata,ne ocupam de crema.In acest timp se va raci si al doilea blat.

7.Mixam galbenusurile cu patru linguri de zahar pudra pana cand galbenusurile devin pale si cremoase.Adaugam cacaua si amidonul si amestecam cu ajutorul unui tel.Adaugam laptele si amestecam energic.
8.Punem bolul deasupra unei cratite cu apa fierbinte,cratita care trebuie sa fie la foc mic.Amestecam continuu cu ajutorul unui tel pana cand compozitia se va ingrosa.
9.Mixam untul dupa care adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra mixand in continuu.Se adauga esenta de rom si cate o lingura din compozitia de galbenusuri pana cand o vom termina.Compozitia trebuie sa fie rece atunci cand o adaugam.Mixam pentru aproximativ 30-40 de secunde dupa care crema pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata este gata si o impartim in 4 parti egale.
10.Taiem pe jumatate blatul cu cacao si punem una din cele patru parti de crema.O intindem pe toata suprafata blatului si o nivelam.Apoi taiem pe jumatate blatul cu nuca de cocos si punem una din jumatatile cu nuca de cocos peste crema.Venim cu inca un rand de crema pe care o intindem si o nivelam.
11.Ne ocupam de stratul de biscuiti si pentru asta transferam cafeaua intr-un bol mai incapator dupa care adaugam romul.Trecem biscuitii prin cafeaua cu rom si ii asezam pe crema.Bagam ciocolata in cuptorul cu micounde pentru un minut si jumatate dupa care adaugam uleiul,amestecam si o punem peste biscuiti.Bagam prajitura la frigider si o tinem doar cat sa se intareasca ciocolata.
12.Scoatem prajitura de la frigider si punem a treia parte de crema dupa care o distribuim pe toata suprafata blatului.Punem blatul cu nuca de cocos,dupa care acoperim cu ultima parte de crema.Punem blatul cu nuca si cacao,il insiropam cu cafeaua aromata cu rom.Eu nu am insiropat celelalte blaturi dar puteti sa o faceti daca va plac prajiturile insiropate.
13.Bagam ciocolata amaruie in cuptorul cu microunde pentru un minut si jumatate,aceasta se poate topi si la bain marie.Adaugam uleiul(50 ml) si amestecam.Topim si ciocolata alba la bain marie sau cuptorul cu microunde(50 secunde) si o amestecam cu uleiul(20 ml).
14.Glazuram cu ciocolata amaruie dupa care trasam linii verticale cu glazura alba.Ne ajutam de o scobitoare sau de un betisor si trasam linii orizontale. Eu am ales acest model dar puteti lasa glazura simpla pentru prajitura de vis cu nuca si ciocolata.
15.Bagam prajitura la frigider pentru doua ore dupa care se poate taia si servi.Fiind o prajitura inalta,aceasta se taie in dreptunghiuri,in genul prajiturilor Dobos si Excelent


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.