Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Raiders of the Lost Art | Episode 2
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carl Philipp Emanuel Bach - Compozitor si clavecinist
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele firmei Faberge
1.610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Surprizele lui Faberge
507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge Partea 1
2.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carl Larsson
1.554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge - o vedere din interior
1.784 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Divele anilor 90: Whitney, Mariah si Celine
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua Faberge
4.048 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antonio Salieri
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Carl Czerny

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.03.2018  Adauga la favorite 804 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Carl Czerny s-a nascut in Viena (Austria) intr-o familie de cehi. Tatǎl sau, Vaclav Cerny, a venit la Viena din Nymburg, Boemia (Cehia), iar Carl insusi n-a vorbit germana panǎ la varsta de 10 ani.

El a invǎtat sǎ cante la pian de la tatǎl sau, inainte de a lua lectii de la Johann Nepomuk Hummel, Antonio Salieri si Ludwig van Beethoven. Carl Czerny a fost un pianist ambitios, prima sa aparitie in public fiind la varsta de 9 ani (1800), impresionand publicul vienez cu un Concert pentru pian de Wolfgang Amadeus Mozart. In anul 1812 el a oferit in premiera Vienei Concertul pentru pian nr.5 "Emperor" de Ludwig van Beethoven.

Czerny a inceput devreme sa dea lectii si la varsta de cincisprezece ani era deja un cautat profesor. Cel mai faimos elev al sau a fost Franz Liszt, care i-a dedicat cele douasprezece "Transcendental Etudes"" si de asemenea la implicat in Hexameron (a cincea variatie pe tema lui Bellini este a lui).

Czerny a avut si alti elevi notabili cum ar fi: Sigismond Thalberg, Stephen Heller, Alfred Jaell, Teodor Leszetycki, Theodor Kullak, Theodor Dohler si Anne Caroline de Belleville.

Czerny a compus un foarte mare numar de piese (pana la Op. 861), incluzand un numar de Mese si Requiem, si un mare numar de simfonii, concerte, sonate si cvartete de coarde. Niciuna din aceste piese nu sunt cantate des astazi si este cunoscut drept compozitor mai ales din cauza mareului numar de piese didactice scrise, multe care sunt utilizate si astazi , cum ar fi "The School of Velocity" si "The Art of Finger Dexterity". El a fost printre primii compozitori care au utilizat cuvantul "etude" (studiu) pentru titlul unei compozitii.

Intre cele aproape 1000 de compozitii publicate sunt incluse si aranjamente pentru opt piane, fiecare la patru maini, pentru doua uverturi ale Gioachino Rossini. El a lasat si un eseu despre interpretarea sonatelor la pian de Beethoven. El a publicat o schita autobiografica „Erinnerungen aus meinem Leben" (1842; „Memories from My Life").

Czerny a murit la varsta de 66 ani in Viena.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.