Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa LECUIESTI RAPID TUSA si DURERILE de GAT
924 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  _Sfaturile specialistilor pentru durerile de coloana
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSUFICIENTA RENALA. Cum se poate trata si preveni
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru durerile de genunchi:
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bautura care ajuta sa reduci mult durerile articulare
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerile de urechi pe timp de vara: De ce apar?
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nevralgii
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaja de lamaie vindeca durerile de articulatii.
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile flotarilor in durerile de spate
2.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mustarul negru alina durerile reumatice
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Durerile de coccis - cum se pot trata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.03.2018  Adauga la favorite 2.193 vizualizari

Nota film: 2.5 / 5 (2 voturi )
   
 
Principalele simptome

Prezenta durerii care poate sa devina accentuata mai ales la palpare si la mobilizarea membrelor. Durerea creste in intensitate atunci cand persoana sta mult timp in sezut. Totodata, acest tip de durere se amplifica atunci cand in organism au loc pusee de tuse.
Intr-o fractura apar dureri de coccis severe, instalate brusc, imediat dupa momentul impactului. Practic, durerea este resimtita interfesier, iar pacientul nu se mai poate misca si toate incercarile de deplasare, de miscare duc la o accentuare a simptomelor.
De regula, pielea este vanata si umflata. Mai grav este faptul ca daca individul respectiv sufera de osteoporoza, pot aparea fisuri ale coloanei vertebrale. In cazul in care exista si o tumora in organism, durerile de coccis vor fi insotite de tulburari de mers, amorteli, furnicaturi la nivelul picioarelor.
Cauze
Sus
Daca acest tip de durere apare la varste fragere, in lipsa unui traumatism se poate presupune existenta unui diagnostic de spondilita. Sunt situatii in care durerea este cauzata de prezenta unei tumori. Insa de cele mai multe ori, in patologia acestei simptomatologii este implicat un traumatism.
De asemenea, un posibil factor de risc pentru durerile de coccis este procesul de imbatranire din cauza modificarilor degenerative ale jonctiunii sacrococcigiane. Cu toate acestea, dureri de coccis apar cu o incidenta crescuta in cazul unor fracturi sau in stadiile tarzii ale unui cancer.
Inclusiv metastazele provenite de la o tumora cu alta localizare pot da nastere la astfel de dureri care pot sa fie extrem de severe ca intensitate, ducand la o scadere a calitatii vietii pacientului. La femei, menopauza este, de regula, momentul in care se declanseaza aceasta boala, fiindca oasele devin mult mai fragile.
Tratament
Sus
Este foarte important sa mergi la medicul specialist ortoped indata ce apar aceste dureri pentru investigatii amanuntite, control specific si indicatia unui tratament adecvat suferintei. Medicul va stabili, in urma unor radiografii, daca este vorba de o fractura sau daca aceste dureri au drept cauza o tumora.
Atunci cand acest tip de durere a fost cauzat de o fisura aparuta in cadrul osteoporozei, este absolut necesar sa se trateze aceasta boala. In primul rand se va respecta un regim alimentar. Este interzis fumatul si consumul de alcool, se reduce greutatea corpului si se recomanda cat mai mult sport.
In cazul femeilor care au ajuns la menopauza si se confrunta cu aceste dureri se va indica administrarea de calciu si vitamina D. Daca durerile provin de la o tumora este esential sa se depisteze tipul de cancer si, in functie de stadiul bolii, se va recomanda tratamentul adecvat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.