Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hamburger umplut cu ou si cascaval,
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pannekaker (Norvegia)
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hakarl: Rechin fermentat islandez
2.669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pastitsada- Pui cu paste
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paste Cremoase Orzo cu pui, mazare si praz
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta de paste americane!
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kimchi de castraveti
2.490 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kulfi reteta de inghetata indiana
3.391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chipsuri de legume la cuptor
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biscuiti din turta dulce fara gluten
1.906 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Ceviche

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.04.2018  Adauga la favorite 1.567 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente Ceviche:
350 de grame de file de biban de mare (puteti folosi halibut, calcan sau 1/2 peste, 1/2 mix de creveti si scoici)
1 lamaie si 3 limete
40 de grame de ceapa alba (se poate folosi orice fel de ceapa, eu am ales-o pe aceasta pentru ca e dulceaga si crocanta)
60 de grame ardei rosu taiat cubulete (ar fi de preferat unul din zecile de sortimente de ardei din Mexic, evident, nu am avut de unde sa procur asa ceva)
2 ardei iuti verzi
1 avocado bine copt, cuburi
1/2 mango taiat in cubulete
60 de grame de castravete curatat de coaja si seminte, taiat in cubulete
3 fire de menta proaspata (frunzele)
10 fire de coriandru proaspat
salsa de porumb: boabele scurse de lichid dintr-o conserva de porumb, 1 catel mic de usturoi, sare, pudra de chili dupa gust
sare, pudra de chili
Preparare Ceviche:
1. Alegeti un peste foarte, foarte proaspat. Atentie, in functie de felul de peste pe care il folositi, procesul de marinare ar putea fi mai lung sau mai scurt. Exista pesti care au carnea mai densa, caz in care durata procesului de marinare se va prelungi cu ceva. Pentru bibanul de mare pe care l-am folosit eu, 25 de minute au fost perfect suficiente.
Se fileteaza si se curata pestele de piele si de orice urma de oase. Se taie pestele in cubulete cam de 1 cm si se pun intr-un castron, impreuna cu putina coaja rasa de limeta. Se adauga zeama de la 1/2 de lamaie si zeama a doua limete (trebuie sa fie suficienta zeama de citrice pentru ca fiecare bucatica de peste sa vina in contact cu aceasta). Se pune castronul in frigider unde va ramane timp de 25 de minute (sau mai mult, sau mai putin, in momentul in care e gata la suprafata pestelui se vor vedea clar urme albicioase, ca si cum ar fi fost expus la foc).
2. Intre timp, porumbul bine scurs de lichid se pune in vasul blenderului impreuna cu usturoiul, un praf de sare si chili dupa gust si se mixeaza pana la obtinerea unei paste fine, care se trece prin sita, eliminandu-se pielitele boabelor de porumb.

3. Se curata si se toaca toate celelalte ingrediente (castraveti, mango, ardei rosu, ardei iute, ceapa) Avocado se curata si se taie cuburi care se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie pastrata, pentru a preintampina oxidarea. Coriandrul si menta se toaca fin si da, stiu ca multora nu le place coriandrul verde, dar cred ca aceasta reteta este un bun prilej pentru a reinnoda relatiile cu aceasta planta a carei aroma e minunata atunci cand e folosita in contextul potrivit.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, pestele isi va fi schimbat evident aspectul (imaginea din dreapta, de mai jos). Se scurge intr-o strecuratoare de zeama in exces.
4. Se amesteca toate ingredientele, mai putin salsa de porumb, care se pastreaza deoparte si pastrand si 2 linguri din cubuletele de avocado. Se asezoneaza cu sare si chili dupa gust si se monteaza imediat, pentru ca trebuie sa fie rece in momentul servirii.

5. Pe farfurii se imparte salsa de porumb si alaturi (sau deasupra) se imparte in mod egal si ceviche. Montajul farfuriei este dupa imaginatia si fiecaruia, dar pe langa o salsa (de porumb sau de ardei etc) se pot adauga frunze de salata, cubulete de mango, frunze de coriandru si neaparat felii de limeta. Se serveste ca aperitiv rece si este nemaipomenit de bun si de proaspat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.