Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cultivarea castravetilor
851 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea salatei verzi primavara
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Daliile
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea asmatuiului
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  vand folie iaz
1.956 vizite - 0 comentarii
adaugat de folieiaz
 
  7 reguli de AUR pentru a face o GRADINA
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bergenia
1.686 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aranjamente florale pentru gradina pt.gradina
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina in timpul caniculei si a secetei
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce, cat si cum cultivam in gradina bio
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cultivarea pepenilor verzi in gradina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.05.2018  Adauga la favorite 949 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pepenele verde este inrudit cu castravetele, pepenele galben si dovlecel, este o planta anuala, cu tulpina ierboasa, cu flori masculine si feminine, cu frunze mari, lobate si fructul rotund sau oval care poate cantari si 20 de kilograme. Fructul matur are interiorul rosu cu seminte negre cu un continut mai mare de 90% apa, gustul dulce este dat de prezenta zaharului. Pepenele verde prefera o clima temperat-calda, un teren de textura medie, bogat in substante organice, bine drenat cu un pH de la 5,5-7. Se poate cultiva impreuna cu ceapa, morcov, salata, ridichi si mazare. Poate fi cultivat pe acelasi teren dupa doi sau trei ani. Se seamana pe randuri la o distanta de 2,2-3 metri, si intre plante pe rand circa 1-1,5 metri, in a doua jumatate a lunii mai. Semanatul se face in cuiburi, 2-3 seminte in fiecare, la o adancime de 3-4 centimetri, germineaza la o temperatura mai mare de 15 grade Celsius. Toamna la pregatirea terenului se fertilizeaza cu circa 400 de kilograme de gunoi de grajd bine maturat pentru 100 de metri patrati de teren, care se incorporeaza in sol la sapatul adanc de toamna. Dupa ce plantele rasar si formeaza doua frunze se raresc lasand doar doua plante in fiecare cuib. Pentru recolte bune cand planta are 5-6 frunze pe tulpina principala se taie varful stimuland in acest fel producerea de ramuri laterale, care vor dezvolta flori si fructe. Intr-o gradina mica se pot cultiva 3-5 plante de pepene verde care va asigura necesarul de pepeni verzi pentru toata familia. Pentru ca pepenele sa nu ramana galben in punctul de contact cu solul poate fi rotit in asa fel incat sorele sa coloreze uniform toata
suprafata fructului. Irigarile se fac moderat inainte de maturizarea fructelor, cand maturizeaza apa poate avea influente negative asupra calitatii fructelor. Lucrarile de intretinere prasitul , eliminarea buruienilor si asigurarea circulatiei aerului la nivelul radacinilor. Tinand cont de faptul ca pepenele verde nu poate fi conservat recoltarea se face esalonat cand codita care tine fructul are tendinta sa se usuce si fructul are culoare lucioasa verde inchis. Un alt semn ca fructele sunt mature este primul carcel de langa codita care este complet uscat. Paraziti care pot ataca plantele de pepene verde sunt afidele, carabusul de mai si coropisnita. Bolile la pepene verde sunt de obicei de natura criptogamica si se pot preveni efectuand la inceputul vegetatiei unul sau doua tratamente cu zeama bordeleza.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.