Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  37 DE CURIOZITATI DESPRE ANIMALE - Episodul 2 |
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  oameni, animale , pasari...si alte curiozitati
2.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Girafa
826 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Limba unui cameleon
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Testoasa de Galapagos
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucruri despre ANIMALE pe care NU TI LE-AU SPUS
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale salbatice din desert si jungla
942 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Lucruri Pe Care Le Stim Gresit Despre Animale
1.627 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Totul despre balene
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curiozitati din ocean
1.380 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

7 curiozitati despre capre, primele animale domesticite

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.09.2018  Adauga la favorite 1.227 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mai mici sau mai mari, albe, maro, negre sau roscate, caprele traiesc pe langa oameni de mii de ani. Rezistente si descurcarete, aceste animale supravietuiesc in cele mai vitrege conditii si sunt mult mai inteligente decat credem. In acest articol iti prezentam sapte curiozitati despre capre, care te vor face sa le indragesti si mai mult.

1. Primele animale domestice


Caprele sunt primele animale domesticite. Potrivit antropologilor, ele au fost domesticite cu aproximativ 10.000 de ani in urma.

Primele popoare care au pastorit turme de capre au fost cele din Orientul Mijlociu. Acesti oameni foloseau animalele pentru carne si lapte, precum si pentru par si piele, din care isi confectionau imbracaminte.

2. Caprele prefera fetele zambitoare




La capitolul „curiozitati despre capre", nu putem sa trecem cu vederea un studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea Queen Mary din Londra. Un experiment simplu a dovedit faptul ca aceste animale prefera fetele zambitoare.

Pentru a demonstra asta, cercetatorii au lipit pe peretele unui adapost de capre fotografii ale aceleiasi persoane, in doua stari emotionale distincte si opuse (furie si bucurie). Apoi, au lasat caprele sa se indrepte spre imaginile care le atrageau cel mai mult.

In mod surprinzator, majoritatea animalelor au evitat chipul incruntat si s-au indreptat spre cel zambitor.

„Am dovedit pentru prima data ca aceste animale fac distinctia intre expresiile faciale si prefera sa interactioneze cu oameni zambitori", a declarat Christian Nawroth, coordonatorul studiului.






Gazonul din fata sediului Google din Mountain View, SUA, este tuns de… o turma de capre. In loc sa plateasca o firma specializata, cei de la Google au decis sa inchirieze 200 de capre, pe care le lasa libere pe gazon.

Timp de o saptamana, animalele pasc iarba si o fertilizeaza in acelasi timp, sustin reprezentantii companiei.

4. Curiozitati despre capre – Urasc apa

Caprele sunt animale destul de robuste, insa nu le place ploaia. Cand se apropie o furtuna, ele vor fugi spre cel mai apropiat adapost, de obicei inainte sa cada primii stropi.

De asemenea, le displac baltile si noroiul. Probabil ca, de-a lungul evolutiei, au avut mai putini paraziti atunci cand au evitat locurile umede.



5. De ce au ochii bulbucati?


Unii oameni se sperie de forma ciudata a ochilor de capra. Potrivit cercetatorilor, ochii exoftalmici sunt specifici animalelor erbivore, care constituie vanatul animalelor de prada.

Acest tip de ochi le ofera un camp vizual mai larg, fara a absorbi multa lumina cu partea superioara. Acest lucru impiedica soarele sa le orbeasca si le permite sa fie atente la pradatori.

6. Se nasc cu dinti


Una dintre cele mai putin cunoscute curiozitati despre capre are legatura cu dentitia acestor animale. In primul rand, trebuie sa stii ca, la nastere, caprele au deja dinti.



La fel ca la oamenii, dintii de lapte le cad progresiv si sunt inclouiti de dentitia permanenta. Caprele adulte au 32 de dinti: 24 de molari si 8 incisivi.

Curios este faptul ca toti incisivii se afla pe partea din fata a mandibulei. Pe partea din fata a maxilarului, aceste animale nu au dinti, ci o placa dura.

7. Curiozitati despre capre – cele doua extreme
curiozitati_despre_capre_07

Dimensiunile caprelor variaza mult, in functie de rasa. Caprele nigeriene pitice cantaresc doar 9 kilograme. In schimb, caprele anglo-nubiene pot ajunge la o greutate de 113 kilograme.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.