Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  : Bazeaza-te pe ceaiul verde
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de ghimbir
1.064 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului verde
1.681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul si apa 1+2.
876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul si apa 1+2
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul din coji de nuci
1.693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului Rooibos
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de fenicul
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cerentel (Geum urbanum)
1.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de vanata scade colesterolul
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ceaiul de Sanziene –

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.10.2018  Adauga la favorite 803 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ceai de sanziene. Studii recente au aratat ca terapia cu sanziene este un remediu pentru peste 48 de afectiuni, de la cele tiroidiene si cutanate, boli de rinichi sau ficat si pana la epilepsie.
Sanzienele sunt flori mici din flora spontana, de culoare galbena, mici, dese, cu parfum dulce si un gust foarte amar. Sanzienele cresc la maginea padurilor, in faneturi si se spune despre ele ca adunate in „Noaptea de Sanziene" si impletite in cununa au darul de a feri casa de raul si boala.
In prezent, ceaiul de flori de sanziene este recomandat pentru tratarea afectiunilor tiroidei, atat a hiper functiei cat si a hipofunctiei, avand capacitatea de a normaliza activitatea glandei tiroide. Ceaiul de flori de sanziene este recunoascut ca avnd capacitatea de sedativ usor, antispastic, diuretic, depurativ, dar si pe aceea de antiseptic urinar foarte eficient. Florile de sanziene sau efect antireumatic, laxativ, usor afrodisiac.
Medicina populara recomanda florile de sanziene pentru tratarea unor afectiuni des intalnite la femei, iar ceaiul de flori de sanziene este cuprins in farmacia verde.
Ca recomandari certe ceaiul de flori de sanziene este recomandat in tratarea si diminuarea nodulilor tiroidieni, laringite, afectiuni ale aparatului urinar, tulburari minore ale somnului asociate cu menopauza.
Ceaiul de sanziene cel mai folosit este maceratul la rece, care se se prepara dintr-o lingura de flori de sanzienein 250 mililitri de apa, care se tine apoi 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoara si se bea pe stomacul gol. Maceratul la rece este cel mai bun ceai de sanziene si recomandat mai ales in afectiunile tiroidiene.
Se face si ceai de sanziene in varianta clasica sub forma de infuzie, dintr-o lingura cu planta la 250 mililitri de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 15 minute, se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Ceaiul de sanziene protejeaza rinichii si ficatul
Ceaiul de sanziene este un leac eficient pentru bolile de rinichi, dar si pentru afectiunile localizate la nivelul ficatului, pancreasului si splinei. In tratamentul acestor afectiuni se recomanda infuzia combinata din flori care se prepara astfel: se pun doua lingurite de pulbere de sanziene la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza.
Pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 15 minute si, dupa ce se raceste, se amesteca cele doua extracte. Se consuma cate trei cani de infuzie pe zi, inaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat doua luni si se poate repeta dupa o pauza de 30 de zile.
De asemenea, infuzia combinata este eficienta si pentru cei care sufera de hidropizie (acumulare de lichid in tesuturi) si de cloroza (o forma de anemie). Pentru bolnavii cu insuficienta renala, care necesita dializa, este eficient un tratament cu infuzie preparata din trei plante: sanziene, urzica moarta si splinuta, care se amesteca in parti egale.
Infuzia se prepara dintr-o lingura din acest amestec si din 300 ml de apa clocotita. Se lasa trei minute, apoi se filtreaza. Se beau cate trei-patru cani de ceai pe zi, atat cat recomanda specialistul. Prima cana se bea cu 30 de minute inainte de micul dejun, cu inghitituri mici, iar restul se consuma pe parcursul zilei.
Recomandate in bolile sistemului nervos
Tratamentul cu macerat la rece de sanziene s-a dovedit eficient in bolile sistemului nervos (epilepsie, boala Parkinson, Alzheimer) si in tulburarile cauzate de menopauza. Pentru prepararea extractului se foloseste o lingura de planta uscata care se macereaza opt-zece ore intr-o cana cu apa rece.
Ceaiul se strecoara si se incalzeste putin inainte de a fi baut. Se administreaza cate trei cani pe zi, iar efectele se pot resimti dupa zece zile. Terapia dureaza doua luni, iar dupa 14 zile se poate repeta. Pentru combaterea stresului, sanzienele se pot asocia cu trei-frati-patati (in parti egale). Pentru prepararea unui ceai se foloseste o lingura de amestec de plante care se infuzeaza trei minute intr-o cana cu apa fierbinte. Se recomanda cate trei-patru cani pe zi, timp de sase saptamani.
Ceaiul de sanziene regleaza tiroida
In tratamentul laringitei, faringitei, in afectiunile corzilor vocale si ale glandei tiroide este eficienta gargara cu infuzie concentrata de sanziene. Aceasta se prepara din trei lingurite de sanziene uscate si din 250 ml de apa clocotita. Zilnic se face gargara cu cate trei cani de infuzie. Un remediu foarte eficient pentru afectiunile tiroidei este si maceratul preparat din coji verzi de nuci uscate si macinate si din sanziene (cate trei linguri din fiecare). Plantele se lasa la macerat in apa rece, de seara pana dimineata. Se beau trei cani de ceai pe zi, dar prima se consuma inainte de micul dejun. Tratamentul trebuie urmat pe termen lung (12 pana la 24 de luni). In acest interval, seara, se unge zona externa corespunzatoare tiroidei cu tinctura de sanziene, apoi cu ulei de sanziene.
Compresele cu infuzie de sanziene mentin pielea neteda si curata
In cosmetica, compresele cu infuzie de sanziene sunt indicate pentru mentinerea elasticitatii pielii si pentru estomparea ridurilor fine. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori uscate si dintr-o cana cu apa clocotita cu care se umezeste o compresa ce se aplica pe fata dimineata si seara. Unguentul de sanziene este un leac pentru boli cutanate (rani, furuncule, eczeme), ulceratii si pentru durerile reumatice. Unguentul poate fi procurat de la magazinele cu produse naturiste.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.