Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Baku-Icherisheher – Centrul vechi
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baku
1.196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Azerbaidjan
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnurile flacari / Flame Towers-Baku
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geneva-Vechiul oras
1.121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gobustan-Azerbaidjan
434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gandja- Azerbaidjan
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safranbolu Turcia
78 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lyon -orasul vechi
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olomouc Cehia
1.036 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

“Icheri Sheher", sau Orasul vechi,- Baku,-Azerbaidjan

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.11.2018  Adauga la favorite 302 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
“Icheri Sheher", sau Orasul vechi, este o zona relativ bizara din Baku, aflata in spatele zidurilor sale fortificate originale. (Mai mult, el este chiar inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO). In Orasul vechi nu vei avea timp sa te plictisesti si tot aici vei gasi locuri interesante, precum Qiz Qalasi (“Turnul Fecioarei“), de unde poti admira privelistea fantastica a orasului.

De acolo, poti merge pana la Palatul Shirvanshahs, aflat la mai putin de 10 minute distanta, pentru a vedea complexul acesta impresionant, ale carui lucrari de constructie au luat sfarsit in jurul anului 1585. Nu toate portiunile sunt la fel de spectaculoase, dar nu trebuie sa ratezi mormintele subterane sau usile mausoleului. Daca vrei sa iei cu tine si aparatul de fotografiat, trebuie sa platesti niste taxe suplimentare, asta desigur daca nu vrei sa il faci „pierdut" prin buzunare.

Restaurantele si mancarea sunt diverse si mai toate locatiile par sa se adreseze celor bogati, cu o singura exceptie notabila. Tendir se afla la una dintre intrarile in fortareata si serveste mancaruri destul de ieftine si extraordinar de bune, preparate traditionale azere, inclusiv painea proaspata pregatita in cuptorul de la intrare. Locatia poate gazdui pana la 20-25 de persoane, asa ca asigura-te ca ajungi aici devreme sau tarziu, nu la ora de varf. De aici, urmatorul popas este la Icheri Sheher, sau Muzeul cartilor in miniatura, de care latura ta de „tocilar" – daca ai asa ceva – se va simti cu siguranta atrasa.
Un omagiu emotionant adus celor ucisi in razboaiele purtate aici, printre care se numara si batalia impotriva Armatei Sovietice, de la sfarsitul primului razboi mondial. Tot aici exista si un memorial dedicat celor 1130 de soldati turci care au protejat orasul Baku in acele vremuri grele. Despre Memorialul Martirilor (“Shehidler Khiyabani") se crede ca adaposteste in cimitirul sau peste 15000 de trupuri, desi cifra nu este foarte exacta, dat fiind faptul ca locul a fost distrus in anii ’20. In zilele noastre, poti vedea mormintele sutelor de oameni ucisi in Razboiul Nagorno-Karabakh, care a avut loc in perioada 1988-1994, inclusiv cele ale jurnalistilor care si-au pierdut viata in timpul confruntarilor.

Daca vrei sa faci poze cu adevarat fantastice ale Marii Caspice, este bine sa vii aici la rasaritul soarelui sau inainte de apus, pentru a face o plimbare pe malul apei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.