Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jeanne Moreau - Una din "100 Sexiest Stars"
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeanne Cooper - Istoria unei actrite
1.312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bourvil
828 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bourvil
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis de Funes - biografie
1.671 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis de Funes -
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Louis de Funes - Un comic genial
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un destin - Louis De Funes
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vanessa Redgrave
1.449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Jane Fonda
1.628 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Jeanne Moreau

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.11.2018  Adauga la favorite 1.384 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nascuta in Paris in 1928, Moreau este fiica dansatoarei profesioniste Katherine Buckley si a restauratorului francez Anatole-Desire Moreau. Tatal a fost catolic iar mama protestanta ce a trecut la religia sotului dupa casatorie. Actrita a studiat la Conservatorul din Paris devenind o "voce" de succes care a cantat alaturi de Frank Sinatra pe celebra scena Carnegie Hall si a scos albume ce s-au bucurat de un real succes in intreaga lume.

In 1947 ea isi face debutul in teatru in Avignon Festival, si aproape imediat primeste sa interpreteze roluri principale, care se bucura de aprecierea publicului. Dupa 1951, ea isi face aparitia si pe pelicula dar succesul si notorietatea publica apare odata cu aparitia ei in rolul Florence Carala din Ascensor spre esafod/"Elevator to the Gallows "/1958 regizat de celebrul Luis Malle, dupa romanul politist al scriitorului Noel Calef. Multumita acestui film ea incepe sa lucreze cu regizori magnifici in filme de neuitat in care acestia si-au pus amprenta pe interpretarile ei. A fost " malle-iana"si plina de sex-apeal in "Les Amants", "bunueliana" in "Jurnalul unei cameriste - Diary of a Chambermaid", "wellesiana" in "Falstaff ", ea a devenit - odata cu drama lui Truffaut - „Les Quatre cents coups" cunoscuta in lumea intreaga sub denumirea de Mademoiselle Jeanne Moreau. Inteligenta, deosebit de talentata atat in comedie cat si in drama ea s-a impus in cinematografie prin calitatea exceptionala, aproape magistrala a interpretarilor sale.

A cunoscut iubirea, avand cateva aventuri romantice cu cineasti celebri ca regizorul Louis Malle, actorul Lee Marvin, faimosul designer Pierre Cardin sau actorul grec Thodoros Roubanis. A fost casatorita de trei ori cu: actorul, scenaristul si regizorul nominalizat la Oscar pentru scenariul "Nuit americaine, La"(1974), Jean-Louis Richard (1949-1951), cu care a avut si singurul ei copil, actorul si regizorul Jerome, ranit grav intr-un accident rutier in 1960. In 1966 se casatoreste cu Teodoro Rubanis de care divorteaza, iar intre anii 1977 - 1979 cu detinatorul Oscarului pentru (Best Director) "The French Connection": William Friedkin.

Jeanne Moreau a fost aleasa in 1995 de Empire Magazine ca fiind una din "Cele 100 cele mai sexy staruri" din istoria filmului, prima femeie admisa in 2001 in "Academie des Beaux-Arts of Paris", considerata de Orson Welles "cea mi mare actrita din lume", prietena cu figuri legendare ale filmului si literaturii franceze ca: Jean Cocteau, Jean Genet, Anais Nin sau Marguerite Duras, de doua ori presedinta a juriului de la Cannes Film Festival (in 1975 and 1995), doctor onorific al University of Lancaster, premiata de "British Film Institute" pentru contributia adusa in cultura.

Actrita a inregistrat un imens succes cu rolul ei din filmul lui Francois Truffaut "Jules si Jim" unde a cantat "Le tourbillion". A jucat pe scena, la televiziune in seriale ca "Balzac", "Mizerabilii", "Regii interzisi". A prezidat juriul Festivalului de la Cannes in 1975 si in 1995. In 2005 a deschis o scoala de cinema "Les Ateliers d' Angers". A primit doua premii onorifice Cesar in 1995 si in 2008 si un premiu Oscar onorific in 1998.

Actrita a decedat la data de 31.07.2017 la Paris.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.