Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Greseli facute de stapanii de pisici
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Greseli pe care le faci cand incarci telefonul
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cinci greseli de evitat cand iti faci o casa
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci cand copilul te SFIDEAZA?
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci cand copilul te santajeaza emotional?
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci o floricica din ou,foarte simplu
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci cand copilul te MINTE?
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum si cat congelam supa facuta in casa ?
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 SFATURI PENTRU A FACE POZE MAI BUNE
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOP 4 lucruri de facut CAND TE PLICTISESTI
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

7 greseli pe care sa le eviti atunci cand faci supa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2018  Adauga la favorite 481 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Supa se numara printre preparatele cel mai usor de pregatit. Totusi, atunci cand faci supa trebuie sa ai rabdare si sa-ti dedici intreaga atentie pentru ca acest fel de mancare sa iasa exact asa cum ti-ai dori.

Noua ne place tare mult sa mancam o supa gustoasa, fie ca este obisnuita sau crema, cu carne sau cu legume. De aceea, consideram ca e important sa stii care sunt greselile pe care ar trebui sa le eviti. Iata care sunt cele mai mari sapte erori pe care le poti face atunci cand prepari supa.

1. Folosesti vegeta pentru a-i da aroma. Nimic mai gresit. Pe langa faptul ca vegeta contine foarte mult sodiu, daunator organismului, aceasta da supei o aroma artificiala, deloc de dorit. In loc sa folosesti vegeta, poti adauga mai multe legume sau poti folosi cuburi concentrate de legume pe care sa le faci acasa. Reteta o gasesti aici.

2. Adaugi taiteii, fideaua sau orezul prea devreme. Daca folosesti paste sau orez pentru a da o anumita consistenta supei, nu uita ca acestea trebuiesc adaugate abia spre final pentru ca ele sa nu se inmoaie prea tare. Orezul il poti adauga cu 20 de minute inainte de finalizarea supei, pastele uscate cu 5-10 minute inainte, iar pastele proaspete doar cu 3-4 minute inainte.

3. Gatesti supa la foc prea mare. In loc sa o lasi sa se gateasca incet pentru ca toate aromele sa se imbine, o dai la foc mare pentru a fierbe cat mai repede. Pentru ca supa sa aiba savoare, ea trebuie lasata la foc mic spre mediu, sa fiarba incet.

4. O lasi sa fiarba prea mult si ramai fara zeama. Daca uiti supa prea mult timp pe aragaz, e posibil ca lichidul sa scada prea mult, iar preparatul tau sa se transforme intr-un fel de tocanita. Nu-ti doresti asta, nu-i asa? Atunci supravegheaz-o cu atentie si asigura-te ca ai pus suficienta apa in oala.

5. Adaugi toate ingredientele in acelasi timp. Aceasta se numara printre cele mai mari greseli pe care le poti face atunci cand prepari supa. Fiecare leguma are o consistenta diferita, iar textura carnii este total diferita de cea a legumelor. De aceea, este important sa adaugi ingredientele pe rand. Mai intai carnea, apoi legumele tari precum lintea sau fasolea si abia la final legumele moi.

6. Nu astepti pana la final pentru a adauga sare. Daca adaugi sare in mijlocul procesului de gatire, mai mult ca sigur ca vei obtine o supa foarte sarata deoarece nu vei simti gustul cum trebuie, supa isi va reduce din cantitate si va deveni tot mai sarata Pentru a evita aceasta problema, da gust supei cu sare si piper abia la final.

7. Te grabesti si nu pui suflet. E important ca atunci cand gatesti sa acorzi atentie mancarii pe care o prepari si sa pui un strop de dragoste in ea. Asta inseamna ca trebuie sa ai rabdare, sa respecti fiecare etapa si sa prepari supa cu drag. Daca ai de facut altceva, nu te simti bine sau, pur si simplu, nu ai chef de "bucatareala" (se poate intampla oricui), mai bine las-o pe alta data. Dragostea este ingredientul secret al oricarui preparat gustos. :)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.