Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Errachidia -Maroc
1.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meknes-Maroc
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safi Maroc
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Volubilis-Maroc-Maroc
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Sale-Maroc
968 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ouarzazate-Maroc
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ouarzazate-Maroc
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul albastru din Maroc
785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Jadida-Maroc
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kenitra-Maroc
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ceuta, oras autonom spaniol situat in Maroc

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2019  Adauga la favorite 158 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul Ceuta, aflat pe coasta Marii Mediterane, pe teritoriul marocan, este o exclava spaniola situata pe un istm si o peninsula si, desi este un oras de mici dimensiuni, este divizat in doua zone, aflate la intersectia mai multor culturi si religii.

Inca din anul 42, aceasta zona a fost transformata de Imperiul Roman intr-un adevarat port, iar dupa 400 de ani, zona numita atunci Septem a fost atacata de vizigotii de origine spaniola, apoi de musulmanii din Imperiul Bizantin. Dupa cucerirea portului de catre musulmani, acesta a fost folosit ca poarta principala de acces spre Peninsula Iberica.

La 1 ianuarie 1668, prin Tratatul de la Lisabona, s-a recunoscut apartenenta acestei provincii la Regatul Spaniei

Zona de est este practic zona „europeana“, unde locuiesc si traiesc spaniolii. Imediat ce ai pasit in aceasta zona, vei uita ca te afli pe continentul Africa. Este adevarat ca arhitectura din aceasta parte a orasului este oarecum diferita de cea intalnita in sudul Spaniei, acesta fiind si motivul pentru care multi turisti apreciaza acest loc. Este un amestec de culturi si civilizatii rar intalnit in astfel de exclave. Imediat ce ai pasit in zona de vest a orasului, parasind atmosfera tipic spaniola, vei patrunde in cartierul marocan: femei in port traditional, vanzatori ambulanti de mirodenii si condimente autohtone, vorbind intr-o limba greu de recunoscut si musulmani iesind din moschei.

Ceuta, un mix de culturi si religii

Orasul Ceuta, sau Sebta, cum mai este numit de catre marocani, este intr-adevar o destinatie exotica, detine si cateva hoteluri de lux, dar este de departe locul destinat celor care vor sa se relaxeze la plaja admirand luxul si nivelul de trai inalt al locuitorilor.

Localnicii nu sunt obisnuiti sa priveasca strainii ca pe turisti, iar daca o fac, cu siguranta vor profita de acest lucru si vor incerca sa te pacaleasca, de la soferii de taxi care vor cere de zece ori mai mult pentru un traseu, pana la intrarea in muzee, unde vei risca sa fii „buzunarit“ de copiii marocani.

Locurile cele mai vizitate si fotografiate de turisti sunt Plaza de Africa, unde se afla Catedrala Ceuta, si Castelul Sarchal, construit in secolul XVIII, care a fost partial demolat, iar la inceputul secolului XIX a fost transformat in inchisoare pentru femei. Ca obiective turistice merita sa vizitati Castillo del Desnarigadi si Manastirea Ermitage San Antonio, reconstruita in 1960. Daca vreti sa vedeti cu ochiul liber cum musulmanii, catolicii, evreii si hindusii isi respecta fiecare religia traind intr-o armonie perfecta, merita sa vizitati lacasele de cult ce apartin acestor religii. Intrarea este libera, dar pentru a vizita unele moschei este nevoie de o programare in prealabil.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.