Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  cutii postale asocatii locatari -proprietari 0721462463
24.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARIANA MAILBOX
 
  - Plantati un cires IN ACEST!
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bicarbonat de sodiu - Asigurati-va ca il turnati in grad
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Particularitatile de crestere si fructificare la aronia
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rambutan
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantele imbunatatesc puterea de concentrare
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Flori de piatra (portulaca) – plantare si ingrijire.
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  JOVIBARBA HEUFFELII.
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  32 DE INCREDIBILE VIETI ALE PLANTELOR
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planta intunericului: Aglaonema
488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Heliconia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2019  Adauga la favorite 856 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Heliconia este o planta spectaculoasa, fiind numita si „Falsa pasare a paradisului“. O perioada lunga de timp s-a considerat ca aceste plante fac parte din genul musacee, din cauza asemanarii cu plantele de banan. Heliconia are frunzele foarte lungi, putand ajunge la 100-150 de centimetri. Acestea cresc pe tulpini lungi si rigide, ceea ce face ca planta sa capete forma unui arbust bogat.

Din luna martie si pana in octombrie, planta produce inflorescente de dimensiuni mari si foarte spectaculoase. Acestea au forma unui spic si diferite culori, de la argintiu la rosu, roz sau galben. Inflorescentele apar in varful tulpinilor, care de multe ori au tendinta sa se arcuiasca sub greutatea lor. Heliconia poate fi cultivata foarte bine si ca planta de apartament, dar poate „impodobi“ si aleile gradinilor. Pe langa aspectul deosebit al florilor, planta este foarte apreciata si pentru faptul ca acestea tin cateva saptamani. In natura, Heliconia se intalneste in America tropicala, in cateva insule din Pacific si in Indonezia.




Ingrijire




Aceasta planta iubeste locurile foarte luminoase, insa la adapost de razele directe ale soarelui. Nu suporta oscilatiile de temperatura si nici frigul, nerezistand la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius. Din aceste motive, este recomandata cultivarea Heliconiei in apartament si mutarea acesteia in gradina sau in exterior doar in timpul lunilor calde. In perioada vegetativa, se uda periodic, cand solul este uscat. Evitati excesul de apa, care poate duce la putrezirea radacinilor, dar si acumularea de apa in ghiveci. Planta nu se va dezvolta armonios in cazul in care nu va fi udata mult timp.


In perioada vegetativa, este recomandata administrarea de ingrasamant pentru plantele cu flori, o data la 15-20 de zile. In ceea ce priveste solul, acesta trebuie sa fie foarte bine drenat, fiind recomandat sa amestecati pamant de gradina cu nisip, in cantitati egale. Trebuie sa stiti ca rizomul nu trebuie plantat prea adanc in sol, ci trebuie doar putin acoperit.




Inmultire, paraziti si boli




Inmultirea se face toamna, prin diviziunea rizomilor. Operatia de divizare este recomandata sa se faca odata la doi-trei ani. Dezgropati-i cu atentie si spalati pamantul de pe ei si de pe radacini. Taiati rizomii cu un cutit bine ascutit, astfel incat fiecare sa aiba cateva frunze si cateva radacini mari. Plantati-i apoi in ghivece mici, in care ati pus pamant amestecat cu nisip. Asigurati o umiditate crescuta la inceput, pana cand noile plante prind radacini. Cand acestea au inceput sa creasca, mutati-le in ghivece mai mari. In ceea ce priveste bolile, Heliconia este o planta extrem de rezistenta. Cu toate acestea, specialistii recomanda adesea aplicarea unui tratament preventiv la inceputul primaverii. Folositi un insecticid cu spectru larg de actiune. In momentul in care planta a ajuns la maturitate si tulpinile sunt suficient de groase, puteti folosi ca masura de protectie si un antifungicid.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.