Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Inregistrare nou nascut (nastere)
2.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare -radierea din circulatie-autovehicule
1.723 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Certificatul de producator
931 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce imi trebuie pentru preschimbare Cartii de identitate
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Program Rabla 2013
1.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se face o bratara terapeutica din sarma de cupru?
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schimbarea sediului social
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum inregistrez contractul de inchiriere?
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vrei sa-ti inchizi PFA-ul?
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Repartitoare
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Certificatul energetic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.03.2019  Adauga la favorite 428 vizualizari

Nota film: 1 / 5 (1 vot )
   
 
Ce este un certificat energetic?

Un certificat energetic incadreaza pur si simplu casa, apartamentul, cladirea in care iti desfasori activitatile de business intr-o anumita clasa de consum energetic de la A la G. Certificatul energetic este un document oficial eliberat de niste persoane autorizate numite auditori energetici de gradul I sau II. Documentul este valabil 10 ani si costa incepand de la 130 lei pentru o garsoniera pana la 170 lei pentru apartamente cu 4 camere. Pentru case preturile variaza in functie de complexitatea imobilului. Certificatul energetic se elibereaza in cateva ore si este obligatoriu in cazul in care vrei sa-ti vinzi casa sau apartamentul sau sa-l oferi spre inchiriere unor persoane interesate.

Ce rol are certificatul energetic?


Un certificat energetic este asa cum am amintit un simplu document eliberat pe baza fisei cadastrale a cladirii sau apartamentului si a anului in care respectiva cladire a fost construita. El are rol informativ atat pentru tine ca detinator de imobil cat si pentru cei care vor sa cumpere sau sa inchirieze imobilul. Spunem ca are rol informativ pentru ca nu implica modificari obligatorii sau reparatii de efectuat ci doar niste eventuale recomandari pe care le poti aplica sau nu. In unele cazuri se poate impune si efectuarea unui audit energetic insa asta difera de la caz la caz.

Ce inseamna incadrarea intr-o clasa de performanta energetica?

Atunci cand apartamentul sau casa sunt incadrate intr-o clasa de consum de la A, cea mai eficienta, la G cea mai ineficienta si primeste nota energetica de la 1 la 100 (100 fiind cea mai buna) afli cu precizie de ce platesti mult la utilitati si cam ce trebuie sa faci ca sa eficientizezi consumul. Ramificatiile unui certificat energetic sunt insa mult mai adanci pentru ca el trebuie inmanat celor interesati sa cumpere sau sa inchirieze imobilul. Daca imobilul este incadrat in clase energetice cum ar fi C,D, E atunci pretul de vanzare sau de inchiriere scade dramatic pentru ca viitorii proprietari stiu ca vor avea de platit sume substantiale la intretinere.

Eliberarea si prezentarea unui certificat energetic este obligatorie prin lege. Cu totii ne dorim sa stim ce cumparam sau ce inchiriem in materie de case si apartamente. Asa ca trebuie sa solicitam eliberarea unui astfel de certificat si sa urmam recomandarile unui auditor energetic. Un alt calcul recomandat este calculul coeficientului de izolare G (calcul G prescurtat), foarte util si important mai ales pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Ideal ar fi sa solicitam si un audit energetic, o analiza exacta cu ajutorul termografiei si stabilirea indicilor de performanta ai casei pentru a sti unde si ce anume trebuie modificat pentru incadrarea intre-o clasa superioara de eficienta energetica. Certificatul energetic se poate elibera si fara audit energetic. Intre cele doua nu exista o relatie de obligativitate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.