Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tarta sarata cu urda si marar
1.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu branza si rosii
1.610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TARTA CEAPA cu ALUAT DE CASA
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu smochine si mascarpone
1.719 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aluat pentru tarta sarata
1.154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macaroane cu branza sarata
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu praz, bacon si branza de capra
1.377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta de vinete si rosii
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu dovlecei
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu branza dulce si sarata de la bunica
71 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Tarta sarata cu branza Camembert si aluat fraged

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2019  Adauga la favorite 964 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
INGREDIENTE TARTA SARATA CU ALUAT FRAGED SI BRANZA CAMEMBERT
200 g de faina
100 g de unt foarte rece, cu minim 80% grasime, taiat in cubulete
un ou scos direct din frigider
200 g de branza camembert
100 ml de smantana pentru gatit
3 oua
sare
piper proaspat macinat

MOD DE PREPARARE TARTA SARATA CU BRANZA CAMEMBERT
PASUL 1
Facem intai aluatul fraged - in vasul robotului pregatit pentru framantat punem faina, un sfert de lingurita cu sare si untul foarte rece, scos direct din frigider si cu minim 80% grasime si mixam folosind functia pulse pana cand aluatul are un aspect nisipos, ca niste frimituri. Punem oul scos direct din frigider si continuam sa mixam pana cand aluatul incepe sa se lege si sa se stranga. Din cand in cand adunam aluatul sfaramicios de pe peretii vasului si continuam sa mixam. Nu framantam mult ci doar pana cand aluatul pentru crusta incepe sa se stranga intr-o bila. Rasturnam compozitia pe o folie alimentara, o strangem rapid, pentru a nu se incalzi, pana cand obtinem o bila, o impachetam in folie alimentara si o punem in frigider pentru minim o ora.
PASUL 2
Dupa acest timp incalzim cuptorul.
Scoatem bila de aluat fraged din frigider, o desfacem din folie, o punem intre doua hartii pentru copt si o intindem cu sucitorul dinspre centru spre margini pana cand obtinem o foaie cu grosimea de 4-5 mm si diametrul de aproximativ 40 cm, adica cat diametrul tavii pe care o sa o folosim plus marginile. Daca aluatul nu este suficient de rece, acesta se va lipi, iar daca este prea rece se va sfarama. Daca se rupe putin il adunam la loc in forma de bila, timp in care il incalzim usor cu mainile si o luam de la capat. Daca devine lipicios, il mai lasam putin in frigider. Cel mai simplu il intindem intre doua hartii pentru copt, dar puteti sa o faceti si pe masa presarata cu faina, cat mai aproape de forma tavii pe care o folositi. Rulam foaia de aluat pe sucitor si o desfacem deasupra formei pe care nu este nevoie sa o ungem (aluatul frantuzesc este suficient de gras), lasand-o sa cada usor. Apasam incet pe margini pentru ca aluatul sa nu se micsoreze la copt si il mulam pe forma pentru tarta, ridicandu-l si pe margini pana sus. Taiem aluatul in exces si il intepam din loc in loc cu o furculita. Asezam deasupra o bucata de hartie pentru copt (cat sa il acopere) si distribuim peste ea uniform boabe de fasole, naut, orez sau bilute speciale, pentru ca aluatul sa nu se umfle la copt si punem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 12-13 minute (procedeul se numeste “coacere in orb").
PASUL 3
Pregatim umplutura pentru tarta – punem cele 3 oua intr-un castron, condimentam cu sare si piper macinat si le batem bine. Turnam smantana pentru gatit si omogenizam.
Taiem branza in bucatele.
PASUL 4
Intre timp aluatul fraged a prins culoare, asa ca il scoatem din cuptor, indepartam hartia de copt impreuna cu greutatile puse deasupra. Turnam umplutura peste crusta de aluat si din loc in loc punem bucatele de branza.
PASUL 5
Punem tarta in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pana cand se rumeneste usor iar umplutura este legata.
PASUL 6
O lasam sa se racoreasca si presaram deasupra cateva rondele de ceapa verde.
PASUL 7
Feliem si servim cu un sos de iaurt (si as indrazni sa zic un pahar cu vin rosu).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.