Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pasca fara aluat, cu branza dulce, smantana si stafide
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu branza dulce si stafide
2.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poale-n brau (BRANZOAICE) cu branza si stafide
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Budinca din dovleac cu branza si stafide
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BUDINCA DE MACAROANE CU BRANZA
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reteta de placinta cu branza dulce doar 2 ingrediente
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasca din cozonac
2.346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Placinta cu branza dulce si sarata de la bunica
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasca fara aluat Adygio Kitchen
2.113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort cu Kiwi si branza dulce
728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Pasca cu blat de pandispan, branza dulce si stafide

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.04.2019  Adauga la favorite 1.065 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
INGREDIENTE
PENTRU BLATUL DE PANDISPAN
8 albusuri
8 galbenusuri
200 g de zahar
200 g de faina
sare

PENTRU UMPLUTURA DE CREMA DE BRANZA DULCE SI STAFIDE
700 g de branza dulce si grasa de vaci, bine scursa
5 oua
200 g de zahar
50 g de unt, topit si racit
2 linguri cu faina
100 g de stafide inmuiate in apa calduta si putin rom
semintele de la o pastaie de vanilie
sare
un cub de unt
o lingura cu gris

MOD DE PREPARARE PASCA CU BLAT DE PANDISPAN, BRANZA DULCE SI STAFIDE (PRAJITURA SIMPLA CU BRANZA)
1. Cum se face blatul pentru pasca. Incalzim cuptorul. Ungem cu unt, inclusiv pe margini, o forma cu peretii detasabili, cu diametrul de 28 cm, la baza careia aranjam hartie pentru copt si presaram peste tot cu o lingura cu gris. Punem albusurile intr-un castron mare, curat si degresat, adaugam un sfert de lingurita cu sare si le batem spuma. Cand spuma este tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam, intai la viteza mica, apoi o marim treptat, pana cand obtinem o spuma tare, densa si lucioasa, care nu mai cade de pe paletele telului. Punem galbenusurile, cernem faina (pe care o putem inlocui cu cacao), si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus ca si cum am intoarce compozitia, pana la incorporarea completa. Turnam compozitia pentru blatul de pandispan in tava pregatita, nivelam usor deasupra, si punem blatul pentru pasca in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute, doar cat sa se intareasca putin.
2. Cum se face umplutura de branza dulce si stafide pentru pasca. Scurgem stafidele si le stergem bine cu servetele absorbante. Peste branza dulce de vaci, cat mai grasa si bine scursa, punem ouale, zaharul, untul topit si racit, semintele de vanilie si faina si amestecam cu un tel sau cu o spatula pana cand avem o compozitie omogena. Adaugam stafidele scurse si amestecam.
3. Cum se face pasca cu blat de pandispan, branza dulce si stafide. Dupa cele 10 minute scoatem din cuptor blatul pentru pasca, turnam usor peste el crema de branza si o nivelam uniform.
4. Cum se coace pasca cu aluat de pandispan, branza dulce de vaci si stafide. Punem pasca inapoi in cuptor, la 170 de grade, pentru 35-45 de minute, pana cand prajitura cu branza este rumenita. Crema de branza trebuie sa fie ferma, dar mijlocul inca usor moale pentru ca se mai intareste pe masura ce se raceste.
5. Servire pasca cu blat de pandispan, crema de branza si stafide. Lasam pasca cu aluat pufos sa se raceasca complet in tava, desfacem inelul detasabil, o transferam cu atentie pe un platou, presaram deasupra zahar pudra si o putem felia. Se pastreaza in frigider, acoperita, 3-4 zile.

Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru Pasca cu Blat de Pandispan, Branza Dulce de Vaci si Stafide.
POFTA BUNA!

SFATURI:
1. Este bine ca ouale folosite pentru prajitura pandispan sa fie la temperatura camerei, pentru a se bate mai usor.
2. Fiind un blat de prajitura fara praf de copt, este important ca spuma de albusuri cu zahar sa fie foarte bine batuta, pana ce aceasta devine tare si lucioasa si castronul poate fi intors cu capul in jos, fara ca spuma sa cada. Bolul, dar si paletele mixerului, trebuie sa fie curate, degresate inainte cu putina zeama de lamaie si sterse.
3. Dupa ce adaugam galbenusurile si faina in compozitia pentru aluatul de pandispan nu amestecam mai mult decat este nevoie, pentru ca vom pierde tot aerul acumulat in albusuri si prajitura nu va mai creste.
4. In aluatul de pandispan pentru pasca puteti sa inlocuiti faina cu pudra de cacao.
5. Stafidele trebuiesc lasate minim 30 minute in apa calduta si putin rom, inainte de a fi puse in compozitia de branza.
6. Toate ingredientele pentru crema de branza dulce si stafide trebuie sa fie la temperatura camerei, scoase din frigider cu minim 2 ore inainte.
7. Folositi unt cu minim 80% grasime si branza de vaci cat mai grasa pentru a avea o pasca cu aluat de pandispan cat mai cremoasa.
8. Este foarte important sa lasati branza dulce de vaci sa se scurga bine intr-o sita fina, cel mai bine peste noapte (o sa fiti surprinsi cat zer se aduna!).
9. Atunci cand pasca cu blat este gata, crema de branza trebuie sa fie ferma, dar mijlocul inca usor moale pentru ca se mai intareste pe masura ce se raceste. Daca prajitura cu branza dulce se rumeneste prea repede o acoperim cu o hartie de copt pentru a evita arderea


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.