Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sa Nu uit (Italia 2006) Drama 94 min
728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ca sa nu te uit (Italia 2006) Drama / 94 minute
1.091 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Arn: cavalerul templier (UK 2007) Aventuri,Drama 139 min
1.832 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  In ultima instanta (UK 2006) Mister,Drama / 92 minute
2.848 vizite - 0 comentarii
adaugat de marea
 
  Locuri Ascunse (SUA 2006) Drama / 86 minute
3.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  Calugarul analfabet (Italia 1985) Comedie / 65 minute
1.173 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Insotitorul (India 2006) Drama / 119 minute
2.261 vizite - 0 comentarii
adaugat de margareta
 
  Adevarul (Italia 1997) Drama cu Turturro / 117 minute
2.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucretia Borgia (Italia 1953) Drama / 92 minute
2.503 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  San Michele avea un cocos (Italia 1972) Drama 90 min
1.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Calugarul templier (Italia 2006) Drama / 84 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de charly 01.05.2019  Adauga la favorite 1.022 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.9
   
 
Il maestro perfetto 2006

Nota IMDb:6,9

Regia: Giovanni Sole
Scenarist:Giovanni Sole
Cu: Giovanni Turco, Fabio Pellicori, Carmela Bilotta, Antonio

Calabria 1180. Un calugar templier, evacuat dintr-un spital militar de-a lungul coastei Calabriei, se imbarca in calatoria pentru a se intoarce la Toscana. S-a luptat in Tara Sfanta si a fost zdruncinat de violenta si sange. In timpul calatoriei el vorbeste cu o sperietoare, cu un magar si ataca o turma de oi lunnd-o drept dusmani.
Este iarna si traverseaza munti cu zapada si ceturi, unde intalneste , pastori si femei care il privesc cu curiozitate si compasiune. Mentalitatea religioasa a oamenilor de munte este diferita de cea a lui. Oamenii se lupta impotriva adversitatilor naturii, cer sfintilor si Madoniei ajutorul doar pentru a rezolva probleme materiale si nici macar nu stiu cum sa faca semnul crucii.
Cavalerul templierilor merge si, la sfarsitul zilei, ajunge intr-o casa mica unde traieste un pastor batran si ii ofera ospitalitate pentru noapte. Cruciatul ii povesteste batranului ca se intalnea cu initiatii din Palestina de la care invatase ca, intr-un timp indepartat, sufletul, care intra in contact cu materia, fusese depasit de ea, cazuse in intuneric si devenise sclavul raului.
Hristos, coborand pe pamant, le-a descoperit unor oameni intelepciunea de a scapa de trupurile lor si de a le face sa se intoarca la originea lor divina.
Un om nu este mantuit pentru ca face fapte bune sau pentru ca are credinta, ci pentru ca el stie adevarul si primul pas pentru a cunoaste adevarul este acela de a se cunoaste pe sine, deoarece numai cunoasterea lui este inceputul perfectiunii si al luminii.

Barbatii sunt compusi din elemente contradictorii si perfectiunea lor este de asa natura doar daca ajung la fuziunea lor. Cand contrariile vor fi impreuna in armonie, cand vor fi una, atunci nu vor mai exista secrete pentru a descoperi si noi vom fi devenit maestri perfecti.
Pastorul batran nu pare sa inteleaga dezvaluirile calugarului cruciat, ci asculta cu atentie in timp ce pregateste casul si branza de vaci. Apoi, cand cavalerul, epuizat de oboseala si frig, se odihneste pe pat, isi exprima ideile despre fericirea oamenilor.
Vorbind ca si cand ar fi stiut filozofia lui Epicur, el ii reaminteste cruciatului ca barbatii doresc prea multe si de aceea calatoresc mereu, dar ei merg sa se odihneasca. Ei sunt mereu preocupati de a deveni sfinti, deoarece se tem de moarte. Pentru a avea mancare, bautura si haine groase pentru a se acoperi de frig in timpul iernii, aceasta ii este adevarata bucurie.
Cavalerul cruciat si batranul cioban sunt doua ganduri care nu se intalnesc. Cavalerul vrea bucurie spirituala, iar pastorul cea pamantesc, unul este un invatator perfect al credintei, celalalt este un maestru perfect al existentei. Cei doi se refera numai la prietenie si la solidaritatea umana. Pastorul, vazand calatorul tremurand de frigul febrei, il acopera cu o patura si ii da liniset sprijinindu-si mana pe fruntea lui.
Oi, capre si caini au ascultat diiscutia pastorulului si a cruciatului, discutand soarta si omnipotenta oamenilor, dar lumea naturii isi urmeaza cursul chiar si fara ei. Pe timp de noapte, in stana, in timp ce urletele lupilor sunt auzite de departe, copiii se nasc ca in ziua urmatoare sa alerge fericiti prin zapada sau pentru a merge sa suga laptele mamei. Lumea a pierdut doar culoarea alba si neagra, iar culoarea a revenit.

Distributie:

Giovanni Turco, Fabio Pellicori, Carmela Bilotta, Antonio Funaro, Francesco Cairo, Fabrizia Caputo, Feliciano D'Alessandro, Chiara Gervasi, Felice Giocondo, Luigi Lucanto, Rossella Oliverio, Ida Giulia Presta, Marco Silani,


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.