Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Adio, Tovarasi ! - Documentar ep. 1/ 2011
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Adio, Tovarasi! Ep. 2- Razboaiele/2011
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Adio Tovarasi 03 Speranta 2011
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adio Tovarasi 04 Trezirea 2011
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adio Tovarasi 02 Razboaiele 2011
277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Victoria & Albert: Part 1
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Memorialul Bucurestilor - Episodul 3
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DOCUMENTAR: Vieti de Praf si Pulbere
782 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bizare plante din lume- Victoria Amazonica
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cautare si salvare maritima - Documentar
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Adio, tovarasi ! - Documentar-Victoria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.05.2019  Adauga la favorite 339 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1
"Adio, Tovarasi!" spune povestea destramarii lumii sovietice si a utopiei socialiste intr-un mod inovativ. Filmele documenteaza perioada 1975-1991 prin istoriile de exceptie ale unor oameni simpli, al caror curaj si hotarare au devenit forta purtatoare ce a dus la caderea Cortinei de Fier. Sunt povesti despre dragoste, atentate esuate sau incercari dramatice de a fugi in vest. Aceste intamplari se petrec pe fundalul vietii politice, pe care se perinda oameni de stat si de partid. Prin materiale de propaganda si filmari private, se creioneaza o imagine vie a acelor vremuri si a stilului de viata al anilor 70 si 80.
Totodata, serialul este o saga filmata in 12 tari, care il poarta pe spectator inapoi spre evenimentele ce au au determinat incheierea Razboiului Rece si care continua sa marcheze ordinea mondiala.
Ilustrat cu exceptionale imagini de arhiva din tarile fostului Bloc Comunist si din presa occidentala, "Adio, Tovarasi!" ofera o perspectiva unica despre un proces istoric atat de putin inteles, aducand fata in fata doua generatii: Regizorul, un personaj nascut in anii 50 si crescut in spiritul sovietic, si fiica sa care a crescut in vest in anii 80.
Serialul Adio, Tovarasi! este parte evenimentului multimedia care marcheaza 20 de ani de la destramarea U.R.S.S si care cuprinde si o platforma web, o carte, si multe alte actiuni paralele. Adio, Tovarasi! este o coproductie Artline Films, Gebrueder Beetz Filmproduktion si ARTE. Pentru Romania coproducatorii serialului sunt Hi Film si TVR.


Episodul 1: Victoria (1975-1979)
In 1975, Uniunea Sovietica atinge apogeul puterii sale: ultimul act al Conferintei de la Helsinki confirma in mod oficial dominatia sovietica in Europa de Est, in timp ce cealalta super-putere este intr-o criza puternica dupa scandalul Watergate si infrangerea din Vietnam. Dar, ca o consecinta a Conferintei de la Helsinki, grupuri disidente precum Charta 77 sau Grupul Moscova-Helsinki apar si submineaza autoritatile statului. Iar tinerii socialisti incep sa viseze la libertate, sub influenta muzicii rock, a jeans-ilor si a mass mediei din Vest.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.