Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tatuul urias
2.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cobaii
1.802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cainele si maimuta
2.622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Lincsii din Big Cat Rescue
1.432 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Limba unui cameleon
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Veverita
1.292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartita cu nasul stea
1.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipanul-peste rapitor
1.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Pomeranian, Spitz
2.161 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  O alta dimensiune a frumosului
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Bizam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.07.2019  Adauga la favorite 914 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Iata ca am ajuns si la saga memorabila a celui mai spectaculos rozator din fauna noastra: este vorba de bizam, un rozator de apa cu o carte de vizita cu adevarat impresionanta.
Nimeni nu ar fi crezut, la inceputul secolului trecut, ca un rozator cu aspectul exterior al unui sobolan de apa supradimensionat, adus initial din Statele Unite ca animal cu blana pretioasa, va cuceri Europa in doar cateva decenii.
Aventura sa a inceput in Cehia, unde, intr-o localitate de langa Praga, au fost eliberate cateva exemplare. In 60 de ani, ambitiosul si prolificul rozator avea Europa la picioare, sau daca vreti sa fim exacti, la labutele sale palmate...
Daca in anul 1905, primii aventurieri ai speciei evadau din Cehia, in anul 1940, bizamii patrund pe teritoriul romanesc prin vest, in judetul Bihor, ulterior inaintand, cu rapiditate, si in judetele Timis, Satu Mare si Arad. Dupa doar 14 ani, bizamii ajung si in Delta Dunarii, un adevarat paradis pentru specia lor, loc unde rozatoarele isi proclama "Cartierul General", datorita conditiilor optime de viata intalnite aici. Odata ajunsi in Delta, bizamii se lanseaza in noi expeditii, urcand de-a lungul Prutului, ajungand pana la Suceava. "Ataca" si Ardealul ajungand, astazi, sa fie intalniti in majoritatea raurilor mari ale Romaniei.
Animal semi-acvatic, bizamul traieste in jurul raurilor si lacurilor cu vegetatie bogata, facandu-si galerii in maluri si diguri. Este un mare consumator de plante acvatice, dar mananca si scoici sau melci. La maturitate poate atinge chiar greutatea de 2 kilograme, cu toate ca asemenea exemplare sunt mai degraba exceptii. In prezent, este capturat pentru blana, fiind considerat specie de vanat. In Delta este unul dintre animalele cele mai cautate de catre braconierii, care il prind indeosebi in capcane


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.